Novak Đoković po prvi put progovorio o penziji: Imam dvoje sjajne dece i želim više vremena da provodim sa njima

Srpski teniser Novak Đoković danas startuje na poslednjem ovosezonskom Mastersu koji se igra u Parizu. Početak meče ne može se očekivati pre 17 časova.

Novaku će protivnik u 2. kolu biti 97. teniser sveta Francuz Mute koji je bio bolji od Dušana Lajovića sa 6:4, 1:6, 6:3.

Đoković je dan pred ovaj meč gostovao u emisiji autora Sirila Hanuna na „Kanalu +“ pričao i o tome da oseća mentalnu prednost kada se sastane sa Nadalom i Federerom.

– Da, osećam da je pomalo tako. Iznad svega, tako je pre početka meča, ne tokom njega. Kada igrate, koncentrisani ste samo na sledeći poen, ali pre meča, da, osaćem da sam u prednosti – izjavio je Novak.

Đokovića su takođe pitali da li razmišlja o povlačenju, ali svetski broj jedan je odgovorio da još nije u tom procesu i da ima i dalje velike motive.

– Iskreno, nisam obavezan da igram. Mogao bih sutra da okačim reket o klin ako to želim, jer sam pre svega otac dvoje divne dece, od kojih moj sin ima pet godina i pred polaskom je u školu, tako da bih svakako voleo da provodim više vremena sa njima. Ipak, srećan sam što još igram, i dalje sam jako motivisan i spreman da igram za nove pobede u ovom prelepom sportu – zaključio je Đoković.

Izvor: kurir.rs