Novak Đoković otkrio od čega zavisi da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je još jednom govorio o mogućnosti da zaigra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je istakao da postoji šansa za tako nešto.

– Na primer, Rodžer Federer nije nastupio u Riju… Naša sezona je duga i prepuna je turnira. Moraću da budem zdrav, a moj nastup na OI će zavisiti od rezultata na Vimbldonu, rasporeda i porodičnih obaveza – naveo je Đoković.

Zanimljivo da to govori samo dva dana nakon trijumfa u finalu turnira u Tokiju. Ovaj turnir je igrao sa namerom da oseti teren na vreme, godinu dana pre Olimpijskih igara. Da li se nešto promenilo u samo dva dana, ostaje da se vidi.

On je dodao i da će pokušati da u najboljem stanju dočeka Olimpijske igre.

– Prethodni put sam bio povređen i nisam bio u formi. Voleo bih da stignem do finala, da odem dalje nego u Pekingu. Boriću se za zlatnu medalju, zaista je poseban osećaj predstavljati svoju zemlju na takvom, istorijski značajnom događaju – rekao je Đoković.

Ipak, ovo je samo opreznost ili borba protiv uroka, jednostavno ne treba da se desi ništa nepredviđeno i da tako naruši veliki san i poslednji neostvareni cilj najboljeg sportiste naše zemlje.

Srpski igrač je osvojio turnir u Tokiju, na terenima koji će biti korišćeni i za Olimpijske igre.

Izvor: blic.rs