Novak Đoković o urlicima i padu tokom meča: Nekad morate tako da reagujete

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izneo je utiske posle pobede na startu US opena. Đoković je u prvom kolu bio ubedljiv protiv tenisera iz BiH Damira Džumhura. Novak je posle dva sata borbe slavio rezultatom 6:1, 6:4, 6:1.

Novak je dominirao tokom čitavog meča, samo u drugom setu je imao mali pad u igri.

„Dobro sam počeo, imao sam set i brejk prednosti, a onda su se stvari zakomplikovale. Izgubio sam fokus, on je manje grešio u ubaco varijaciju u svoju igru. On je jedan od najbržih igrača na Turu, vratio je mnogo lopti, igrao divne poteze. Sredinom drugog seta sam prelomio, bio sam zadovoljan što sam ga rešio u svoju korist, a onda u trećem podigao za nekoliko nivoa svoju igru“, zadovoljan je bio Novak nakon meča.

U trenucima kada se meč lomio, na stadionu „Artur Eš“ odzvanjali su Novakovi čuveni urlici.

„To je intenzitet. Stalo vam je da dobijete meč. Vi ste pofesionalac, da mi nije stalo ne bih bio ovde. Uvek igram sa mnogo intenziteta, sa dosta energije. Morate da nekad reagujete tako da bi vratili fokus. Bitno je imati tim i boks, uvek se okrenete njima, bio pun stadion ili ne. Očekujete da budu sa tobom da ti daju podršku da pređeš taj put i dobiješ meč“, objašnjava Đoković.

Novak će u narednom kolu igrati protiv neugodnog Britanca Kajla Edmunda.

Izvor: kurir.rs