Nova stavka na uplatnicama Infostana od 1. oktobra: Evo za koliko će vam biti uvećani računi

Računi Beograđana, od ovog meseca, biće uvećani za 130,68 dinara, bez obzira da li žive u stanovima ili kućama, kao i bez obzira na veličinu njihovih stambenih jedinica.

Naime, na poslednjoj sednici Skupštine grada, data je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ o ceni za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih voda, ali se tu našla i nova stavka – pogonska spremnost vodovodnog sistema. Cena je 118,80 dinara bez PDV-a, odnosno 130,68 dinara sa porezom na dodatnu vrednost.

Odluka o uvođenju nove stavke na računima „Infostana“ doneta je na sednici Skupštine grada još u avgustu, sada je samo utvrđena visina nadoknade.

„Cena za pogonsku spremnost je visina mesečne novčane naknade u fiksnom iznosu za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže. Potrošači su dužni da komunalnom preduzeću plaćaju mesečno ovu naknadu bez obzira na količinu utrošene vode“, stoji u odluci.

Cenu od 130,68 dinara sada je samo potvrdila Skupština grada, a ova odluka objavljena je u Službenom glasniku.

Ruku na srce, cene komunalnih usluga su poslednjih godina menjane – minimalno. Jedini izuzetak bilo je „Gradsko stambeno“ koje je u avgustu prošle godine cene za održavanje i čišćenje zgrada podiglo i do 50 odsto.

Izvor: kurir.rs