Nova sednica Kriznog štaba: Čekamo popuštanje mera, pred strukom nekoliko zahteva

Krizni štab zaseda danas u 16.30 sati, a pored analize trenutne epidemiološke situacije od struke se očekuje dodatno popuštanje mera.

Sve manji broj novozaraženih u našoj zemlji daje mogućnost da raspravljaju o dozvolama za održavaje matura, svadbi, kao i organizaciju đačkih ekskurzija i drugih proslava i okupljanja uz određene epidemiološke mere.

Pored pada brojki, nadu za novo popuštanje mera daje i broj građana koji su primili barem jednu dozu vakcine.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu.

– Naši zahtevi su da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do 1 sat, da se dozvoli muzika do 24 sata, omogući izvođenje žive muzike uz poštovanje svih mera. Gradski zavod za javno zdravlje je pre nekoliko meseci propisao mere kako živa muzika može da se izvodi – rekao je Vesić za TV Pink.

Jedan od zahteva je i da se dozvoli izvođenje nastave u prirodi, dozvola da se održavaju mature uz poštovanje svih protokola Gradskog zavoda za javno zdravlje.

– Očekujemo da se donese odluka da se od 21. juna u Beogradu, kao i u drugim lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano više od 50 odsto ljudi, omogući održavanje kongresa, koncerata, svadbi, javnih događaja koji do sada nisu mogli da se održavaju, takođe uz poštovanje propisanih mera. Gradski zavod za javno zdravlje u dogovoru sa Gradom Beogradom, Novim Sadom i invent industrijom propiso je mere za svaki od odvih događaja – kazao je zamenik gradonačelnika.

Od struke se danas očekuje relaksacija postojećih mera, međutim, neko značajnije opuštanje moglo bi da usledi 21. juna.

To je datum koji se u poslednje vreme najčešće pominje, te se tada očekuje da bude dozvoljeno i organizovanje svadba, proslava i drugih manifestacija.

Izvor: kurir.rs