Nisam mislila da će mi to moj suprug učiniti – tužno priznanje Srpkinje iz Nemačke

Posle toliko vremena, neočekivano sam se suočila sa najvećim problemom u svom životu. Uvek je bilo problema i biće ih, ali sam uvek brzo pronalazila rešenje za sve. Nisam znala da mi bračni život može doneti toliko problema i kajanja zbog toga što sam se uopšte udavala.

Retko ljudi ostanu onakvi kakvima smo ih upoznali. Moramo biti posebno oprezni pri odabiru bračnog druga, i da se uvek nadamo da nećemo izneveriti međusobno poverenje. Venčali smo se prilično mladi, bili smo u vezi dugi niz godina i želeli smo da unesemo tu promenu u naš život.

Slavoljub je radio u Nemačkoj, otišao je ubrzo posle naše veridbe kako bi zaradio više novca za lepo venčanje. Međutim, stvari su se promenile i odlučila sam da odložim venčanje i odem kod njega.

Završila sam srednju medicinsku školu i želela sam da radim tamo. Imam i završen kurs, pa sam se prijavila za posao medicinske sestre.

Srećom, primljena sam i uselila sam se u njegov stan. 2-3 godine smo živeli prijatan i harmoničan život. Mislila sam da smo u životu postigli sve, samo nam fale deca. To njega nije mnogo zanimalo i rekao mi je da ne želi decu dok se ne venčamo. Hajde, i to ćemo da uradimo.

Vredno smo radili i odvajali novac za venčanje kod kuće. Sve je prošlo u najboljem redu i posle venčanja smo se vratili u Nemačku, jer nismo želeli da izgubimo posao, on u jednom magacinu, a ja kao medicinska sestra. Posle nekog vremena dobili smo sina. Bila sam presrećna, dobila sam najlepši poklon u životu.

Ali mislim da se Slavoljub nije tako osećao i tek sada sam videla da sam bila u pravu. Svu pažnju sam usmerila na mog sina, pa nisam primetila da se oko mene dešava mnogo stvari. Retko sam izlazila, a Slavoljub je posle posla često izlazio da se vidi sa prijateljima i kolegama, da ih časti. Tako mi je govorio.

Pitala sam se otkud mu sad toliko prijatelja i zašto je morao da ih čašćava pojedinačno, a ne da ih skupi sve odjednom? Ništa, u svojoj zbunjenosti novonastalom situacijom nisam ni mislila na njega. Dete je okupiralo moju pažnju, a Slavoljub mi bi ponekad pomagao u kupovini ili bi mi pravio društvo u šetnji gradom.

Eh, gde mi je pamet bila, da sam tada znala, odmah bih otišla svojoj porodici … Posle porodiljskog odsustva vratila sam se na posao, upisali smo dete u vrtić, a on se sve više i više udaljavao od mene. Uopšte nije bio voljan da mi pomogne oko stana i deteta. Bio je umoran ili od mnogo posla ili izlaska sa kolegama.

Razgovarali smo, ali on nije ništa otkrivao. Bio je veoma depresivan. Tešila sam se da ni njemu nije lako, dogodila nam se velika promena, treba mu vremena da se navikne na život sa detetom. I ranije nije provodio mnogo vremena kod kuće, pa ni sada nije bio oduševljen što treba da provodi vreme sa detetom. Nismo išli kući u Srbiju prve godine, najviše zbog deteta.

Druge godine kada smo se dogovorili da idemo, on je odjednom insistirao da ostane u Nemačku. Žestoko smo se posvađali i na kraju sam morala da otputujem sama da bih udovoljila roditeljima, želeli su da vide svog unuka. Posle toga, stisla sam ga i primorala ga da mi kaže sve što mu je bilo na umu i da objasni zašto se tako ponaša prema meni i detetu.

Čini se da više nije mogao da skriva i priznao mi je u lice da ima tajnu vezu skoro 2 godine, ali nije imao hrabrosti da bilo šta učini zbog deteta. Čekao je da malo poraste pa da mi kaže. Bilo je to neprijatno iznenađenje za mene, još uvek ne mogu da verujem koliko sam bila zaslepljena ljubavlju prema detetu a on je pravio budalu od mene.

Shvatila sam da sve vreme izlazi s njom, da je ostao s njom kad sam otišla kući. Što je još gore, pokušava mene da okrivi, da sam ga odbijala, da sam svu pažnju usmerila na dete a da je on odbačen u stranu i da je morao da zadovolji svoje potrebe.

Sada preti da će uzeti moje dete da živi sa njim i tom ženom, ako se razvedemo, i da je našao vezu da sudija presudi u njegovu korist. Nema šanse da mu to dozvolim, ranije ga dete nije interesovalo, a sada želi da mi ga uzme.

Misli da ga sama ne mogu izdržavati, da će mu biti bolje sa njim. Razvešću se od njega i nikad više neću poželeti da ga vidim.