Nikola Kojo većinu svog vremena provodi daleko od civilizacije, a ono što komšije kažu o njemu iznenadiće mnoge

Gužvu u saobraćaju, veliki velelepni stan u srcu Vračara i sve što nosi gradski život, glumac Nikola Kojo je ostavio i zamenio tišinom sela. Kako smo čuli, u Beograd dođe tek kada su temperature u debelom minusu, dok ostatak godine provodi u Sopotu. Selo mu očigledno prija iako je ceo život važio za gradskog momka. To je ujedno bio povod da se uputimo u selo Rogača, udaljeno nekih šezdesetak kilometara od Beograda, gde se Nikola Kojo skućio.

Svaki meštanin zna gde je Kojina kuća. Kažu da vreme najčešće provodi na jednom uzvišenju gde ima pogled na brojna brda, a oko njega se nalaze kukuruzi i jedva se putem može stići do njegove kuće. Pre desetak godina, Nikola je imao ideju da tu napravi svojevrsnu komunu za sve umetnike koji žele da pobegnu od grada, te je u prvom trenutku tu trebalo placeve da kupe brojne filmadžije. Međutim zbog problema oko papirologije i drugih sredstava odustali su od ove ideje, jedini istrajan u tome bio je Koja.

– Njegova kuća je među kukuruzima. Nema blizu komšije, potpuno je izolovan – kaže jedan meštanin, koji nam pokazuje da prođemo kroz jednu njivu da bismo stigli do odredišta.

Koju nismo zatekli kod kuće, ali smo se uverili da je sve što su meštani rekli istina. Drvena kuća opasana je livadama, druge kuće nema ni na vidiku. U velikom dvorištu nalazi se bazen, pomoćne kućice, trambolina za ćerkice, stari auto sa kojim se verovatno glumac vozi po selu i brojni baštenski nameštaj. Sve je uredno i pod konac, a nismo mogli a da ne primetimo da Koja očigledno sam cepa drva i vodi računa o čitavom imanju, jer je alat uredno okačen ispod strehe.

– Budu tu i njegova supruga, nekadašnja manekenka Aleksandra Đurić i tri ćerke, ali ne toliko često kao on. Za njih je napravio trambolinu i bazen, stvorio je svoj mali raj – kažu meštani, što beleži i objektiv našeg fotografa.

U centru sela, ali i okolnim mestima svi znaju za glumca, a meštani tvrde da vodi život kao sav normalan svet.

– Znamo o kome se radi naravno. Kao komšija je divan i neverovatno ljubazan – rekao nam je jedan od meštana kog smo zatekli u blizini imanja.

Otišli smo i do lokalne kafane, gde se skupljaju meštani kada nisu na polju ili imaju obaveze. Pošto je bio hladan zimski dan, zatekli smo nekoliko ljudi koji su nam otkrili kako izgleda seoski život našeg glumca.

– Dolazi ovde u centar mesta, supruga njegova kupuje tokom leta namirnice. Uzimaju hleb i hranu. Viđamo ga, super je kao čovek. O njemu često pričamo u kafani, verovali ili ne, svaki put kada dođe u prodavnicu kupi gajbu piva za sve ljude u kafani. Ne dolazi da sedi ovde, ali voli da nas časti – rekla nam je Danka Radovanović, koja radi u ovom lokalnom kafiću. Tu smo zatekli i jednog od majstora koji je radio na izgradnji kuće u kojoj danas živi Kojo.

– Ne razumemo se mnogo u umetnost, ali znamo za koga nas pitate. On se nama uvek javi, voli da časti. Sjajan je kao domaćin, gradio sam mu kuću pre pet-šest godina. Hoće čovek miran život, pa je zato došao ovde. Dolaze mu glumice, kolege i prijatelji. Okupi tako ljude i svi se zabavljaju do duboko u noć – otkriva Ivica. Nedaleko od kafane, sreli smo prodavca Duška, raspoloženog da priča:

– Koja je kupovao kod mene materijal za kuću. Nemam reči, retko pošten čovek. Ne voli mnogo da dolazi do centra sela, svrati samo da kupi šta mu treba i odmah ode gore. Divna mu je porodica.

Meštani su oduševljeni glumcem, iako kod njega ne svraćaju na kafu jer misle da nemaju zajedničkih tama. Mnogi kažu da su mu zahvalni jer je uspeo da natera ljude iz opštine da im asfaltiraju put, makar samo do skretanja za njegovu kuću. To smo i primetili jer se do skretanja za Kojin dom vozite uređenim putem, a onda se nastavlja makadam.

Nikola Kojo svoj privatan život čuva daleko od očiju javnosti, ćerka Ana, koja sada ima 11 godina, i šestogodišnje bliznakinje nikada nisu uslikane u javnosti.

Glumac štaviše nikada nije otkrio imena bliznakinja jer smatra da zbog toga što je on javna ličnost to breme ne mora njima da stavlja. Kako saznajemo, njegove četiri dame često su sa njim u Sopotu, naročito leti ali zbog obaveza u školi i aktivnostima koje imaju, kao većina dece, njihov dom je ipak više u Beogradu. Njegova veća ljubav je ipak dom u Sopotu, ali kada ima snimanja ili kada mu vremenske prilike ne dozvoljavaju da bude tamo, on uživa na Vračaru.

Izvor: glossy.rs