Nikola Kojo otvara film u kafani: Snima se nastavak Žikine dinastije – Mali Miša je propali muzičar

Glavnu ulogu u nastavku filmskog serijala „Žikina dinastija“ igraće Nikola Kojo. Njemu će i pripasti čast da otvori film i snimi prvu scenu. Mišu mnogo godina kasnije zatičemo u kafani, on živi i izdržava svoju porodicu od sviranja violine, ali ne u nekom orkestru, nego tezgareći po svadbama.

U nastavku ovog ostvarenja igraće još Rialda Šebek kao Marija, Vladimir Petrović kao Boba i Vesna Čipčić kao Elza. Najveće nedoumice u vezi sa filmom predstavljaju još tri stvari. Prvo je ko će igrati Mišinog najboljeg druga, kao i sinove, tinejdžere Žiku i Milana, koje je otac nazvao po dedama. Pre tri dana održan je neformalni sastanak s Kojom, kome su prisustvovali reditelj Milan Konjević, producent Milan Todorović i direktor fotografije Dušan Joksimović.

– Odluku o podeli će doneti reditelj. Pravićemo i veliki kasting. Kojo je već spreman i jedva čeka da počne snimanje. Miša će u nastavku svirati violinu – kratko je rekao Todorović.

Nikola Kojo danas ima 52 godine i odrastao je na filmskom setu. Njegova zavidna karijera počela je slučajno i rano, a do nje ga je zapravo odvela muzika. U detinjstvu je Kojo svirao violinu i bio član Orkestra Radio-televizije Beograd. Slučajno je jednom prilikom završio na času glume, a potom se učlanio u dečju dramsku grupu.

Iako je sve do punoletstva želeo da bude muzičar, u glumu se kasnije zaljubio. Iako je otac, po zanimanju građevinac, hteo da mu sin ima siguran hleb u rukama, nije se protivio Nikolinoj odluci da upiše Fakultet dramskih umetnosti. Uspeo je iz trećeg pokušaja. Tokom osamdesetih najpoznatija mu je uloga iz kultne „Žikine dinastije“. Veliko je prijateljstvo negovao sa svojim filmskim dedom – pokojnim Dragomirom Gidrom Bojanićem.

Kada se osvrnemo na njegovu karijeru, treba naglasiti da se Kojo glumom bavi od 13. godine.

Izvor: kurir.rs