Nikola Jokić otkazao doček u Somboru za danas: Neće pred sugrađane posle otkazivanja reprezentaciji

Grad Sombor planirao je organizaciju da danas od 20 časova dočeka Nikolu Jokiću u njegovom rodnom gradu povodom osvajanja titule MVP-ja NBA lige, ali je košarkaš sa svojom porodicom odlučio da ga otkaže.

Podsetimo, RTS je dan ranije snimio Jokića u Somboru kako tera konje na hipodromu, a sve to desilo se u danu kada je saopštio da se neće odazvati reprezentaciji ovog leta, što je razbesnelo navijače Srbije, koji su ga očekivali u timu za Olimpijske igre, sa kojim bi Orlovi bili i kandidat za zlatnu medalju.

Jokić je u Sombor došao u sredu, kada je i saopštio da zbog umora neće igrati za reprezentaciju i da mu je potreban oporavak posle naporne sezone u Denveru gde je odigrao sve utakmice.

– Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti – rekao je Jokić.

Ovu informaciju nisu znali selektor Kokoškov i ostali saigrači, jer su na konferenciji za medije bili zatečeni, a selektor je rekao da neće s Jokićem komunicirati preko medija, već da će se čuti s njim, uz nadu da će ipak uspeti da ga ubedi da on igra za Orlove ovog leta.

Izvor: telegraf.rs