Nikada se nije hvalio svojim poreklom: Tek pošto je Relja Popović izgubio majku, javnost saznala da je on sin velike zvezde (FOTO)

Reper Relja Popović nikada javno nije govorio o svojoj porodici. Put do zvezda gradio je sam, polako, a malo je bilo onih koji su tada znali da je on sin jedne od najvećih ikona srpske kulture. Još kao dečak od dve godine ostao je bez oca i živeo je sa majkom. Sve dok nije napustila ovaj svet nije se znalo da je ona čuvena balerina, Zoja Begoli.

Zoja je bila baletska ikona Narodnog pozorišta. Bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog u jednoj baletskoj školi i profesor na Akademiji umetnosti. U nacionalnom teatru zavladala je velika tuga kad se pronela vest da je više nema. Posle duge i teške bo.esti, Zoja nas je napustila januara 2017. godine.

U istoriji kulture upamćena je i zbog ljubavne priče s čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i kad su se rastali.

„Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom ratta. Kad smo shvatili da smo dobro i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života“, rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred kraj života.

Napustio nas je zauvek je u Prištini 23. avgusta 2007. godine.

Izvor: kurir.rs