Nikada ne gubite veru u Boga: Poslaće vam pravu osobu u pravo vreme

Sigurno ste se zapitali mnogo puta koliko je teško nastaviti potragu za pravom osobom, za nekim ko vas razume, prihvata, ko će da vas voli upravo onakve kakvi ste. Ili da vam je preko glave upoznavati pogrešne ljude, razočarate se i kažete sebi da ljubav ne postoji, da je sve laž i da ne zaslužujete sreću. Naravno, desilo vam se to više puta u životu, ali ako trenutno o tome razmišljate zar ne vidite koliko ste puta preživeli sva ta razočarenja i prošli kroz loša iskustva živi i dobro ste sada? Ne možete reći da nije vredelo, jer bi to bila laž. Sve to vas je učinilo jačim, hrabrijim, boljim ljudima koliko god izgledalo da nije tako. Vi ste tu gde jeste, ali prošlost je iza vas. Nemojte se držati nje, ona je tu samo da vas podseti koliko vredite.

Bog sve gleda, čak i zatvorenim očima. Verujte u snagu vere i nade, jer neće vas spasiti hiljadu pitanja i mučenje sebe, već ono što se potrudite da izgradite od sebe. Ako se sad pitate kako to da uradite, nemojte. Samo počnite da verujete u sebe, u snagu koju imate, jer ako ste mogli izaći podignute glave iz raznih teških situacija i veza, i odnosa, i shvatili šta je pogrešno, onda možete i sada. Verujte da postoji neko ili nešto što vas čuva i pokazuje vam pravi put. Teško je videti znakove ako ne vidite prvo svoje vrednosti i ne volite prvo sebe. Počnite.

Naravno da je nekad nemoguće poverovati da postoji već neko ko čeka na vas. Prava osoba se ne traži uporno, nepromišljeno i po svaku cenu. Ne možete pronaći tek tako ono što vam je suđeno. Pre svega toga morate proći kroz testove i prepreke, kroz razočarenja i pasti milion puta da biste znali kako ustati. Bog ima plan za vas, verujte u to, jer morate imati veru, inače ćete ostati ogorčeni i nesrećni. Sve što se dešava na vašem putu je samo priprema za pravu osobu, u pravo vreme. Možda to bude kad izgubite i poslednju nadu, ili kad mislite da je kasno. Može se desiti u trenutku kad prolazite kroz još jedan loš raskid ili učite neku potpuno novu lekciju o ljubavi. Nikad se ne zna kakve još testove morate proći, ali Bog nikada ne želi loše, već šalje loše da bismo na kraju dobili zasluženu nagradu.

Verujte u ljubav, jer ljubav svako zaslužuje, bez obzira na sve.