Nije snimio nijednu veselu pesmu: Pevač otkriva da je Tomu samo jednom video srećnog i treznog

Ovih dana mnogo se priča o legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću, zahvaljujući novom filmu „Toma“ koji se prikazuje u bioskopima širom Srbije. Tomu je maestralno odigrao glumac Milan Marić. Prikazani su mnogi detalji iz pevačevog života koji nisu bili poznati javnosti.

Pevač Zoran Kalezić otkrio je neke detalje iz Tominog života. O tomi je govorio kao o biću iz posebnog univerzuma. Ako govorimo iskreno, Toma je to zaista i bio.

„Toma je zaista bio retka pojava i čudo od čoveka. Fizički je dosta bio krhk. A na kraju je podneo toliko muke. Meni i dan danas nije jasno kako je to telo izdržalo pijanstva, kocku, danonoćno pevanje i životno posrtanje? Nestvarno biće“, kaže Kalezić.

Mnogi su tokom njegovo života, ali i kasnije, osuđivali Tomu zbog pijanstva, kocke i načina života koji je vodio.

„Oni koji ga nisu razumeli, nazivali su ga negativcem. Njegove mane su bile vrline za mene. Na Balkanu je on bio nerazuman čovek. Njegova stvar je kako je živeo i izgledao. Zašto je bilo ko u stanju da ga osuđuje?“, govori Zoran.

Kalezić je pričao i o trenutku kada je prvi i jedini put video Tomu treznoga.

„Pamtim samo jednu sekvencu iz njegovog života kada nije bio pijan i u žaru kocke, nego je bio potpuno normalan. Sećam se da je to bilo na njegov rođendan, a mi smo bili komšije na Banovom Brdu. Razmišljao sam šta da mu kupim, jer šta pokloniti Tomi koji sve ima? Odlučio sam se za knjige tri crnogorska pisca, jer je voleo Crnu Goru. Između ostalog u njegovom društvu su se nalazili Mika Antić, Momo Kapor.. Ostavio sam knjige njegovoj Goci sa posvetom. Odjednom mi je u tri ujutru zazvonio telefon i pomislio sam da me Toma zove iz kafane. Međutim insistirao je da dođem do njega, gde me je on čekao na vratima sa knjigom u ruci. Nije mogao da poveruje šta sam mu doneo, tada sam osetio njegovu energiju, otmenu tugu i uzvišenost. Ušao sam u njegovu kuću, pričali smo, smejali i upoznao sam potpuno novog Tomu“.

Izvor: kurir.rs