Nemanja Matić održao čas Englezima uz sećanje na Milicu Rakić: 1999. nikad ne smemo zaboraviti (FOTO)

Danas se navršava 20 godina od početka NATO bom.ardovanja Jugoslavije, što ne zaboravlja Nemanja Matić.

Nekoliko puta je Matić istakao koliko ga boli što je detinjstvo proveo u strahu od NATO bombi, zbog čega je svojevremeno odbio da nosi cvet maka.

Tim simbolom na Ostrvu se sećaju str.dalih britanskih vojnika u Prvom svetskom ratu, a Matić je do prošle godine pristajao da ponese taj znak. Međutim, sada je odlučio suprotno i tu odluku objasnio rečima da mu je poručeno kako se počast sada odaje i NATO vojnicima.

– Potpuno shvatam zašto ljudi nose cvet maka, potpuno poštujem svačije pravo da to radi i izražavam puno saosećanje sa svima koji su izgubili voljene zbog sukoba.

– Ipak, za mene je to samo ‘podsetnik’ na napad koji sam lično osetio kao mladi, preplašeni dečak od 12 godina koji je živeo u Vrelu, jer je moja zemlja bila razorena bom.ardovanjem Srbije 1999. godine… Zbog toga ne osećam da je ispravno za mene da nosim cvet maka na svom dresu.

– Ne želim da smanjim značaj tog simbola ponosa u Britaniji, niti želim da uvredim bilo koga, ali svi smo mi ‘proizvod’ svog ličnog vaspitanja i ovo je lična odluka, zbog navedenih razloga.

To je bilo Matićevo objašnjenje, a sada je sa pratiocima na Instagramu podelio i fotografije iz 1999. uz poruku „Nikada ne zaboraviti“.

Izvor: telegraf.rs