Nele Karajlić zamenio grad planinom: Kuća je stara sto godina, pečem rakiju i pravim džem

Muzičar Nele Karajlić pokazao je kako izgleda njegova oaza mira, koja se nalazi na Kosmaju.

Na planini Kosmaj sve više poznatih ličnosti ima svoje vikendice, a jedan od prvih koji je otkrio lepote ove planine jeste frontmen „Zabranjenog pušenja“. Nele Karajlić sve slobodno vreme sa suprugom provodi na svom imanju, gde ima pravo poljoprivredno gazdinstvo.

– Kuća koja se nalazi na imanju je stara preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je pre 20 godina renovirali. Ona datira pre Drugog svetskog rata, a bila je u vlasništu tadašnjeg glavnog urednika “Politike” Dobrice Kuzmića, i po njemu naša ulica i nosi ime – započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija”, te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu:

– Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gde će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem.

Pored toga Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

– Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na savki čokot – kaže Karajlić u emisiji „Srećna Srbija“ i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje:

– Odmah uđem u dvorište da vidim šta je sa voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo.

Izvor: blic.rs