Ne možete ni da pretpostavite ko je trebalo da igra Miška u „Ko to tamo peva“: Tek kad je on odbio ulogu, Berček ju je dobio i ušao u legendu

Kultni film „Ko to tamo peva“ Slobodana Šijana premijerno je prikazan 1980. godine. Glavne uloge tumače Pavle Vuisić, Aleksandar Berček, Danilo Bata Stojković, Dragan Nikolić… a Aleksu Simića trebalo je da igra Mija Aleksić.

Međutim, glumac je ovu ulogu u poslednjem trenutku odbio, pod objašnjenjem da ima zdravstvenih problema.

Kako je i tada bilo tračeva – po kuloarima se šuškalo da je Miji tadašnja žena sa kojom se zabavljao zapravo zabranila da igra u filmu! Kako se navodi, s obzirom na to da je bila dosta mlađa od njega, nije želela da veliki Mija igra starca. Aleksu je na kraju svakako odlično odigrao Milivoje Mića Tomić.

Postoji i teorija o tome šta predstavlja misteriozna starica koja sedi u ćošku autobusa, pored prasića!

Scenarista Dušan Kovačević je rekao da je ona metafora sm.ti, koja sve vreme vreba putnike autobusa firme „Krstić“. Kao što je poznato, autobus stiže u Beograd 6. aprila 1941. godine i svi u autobusu ginu pod nemačkim bombama.

S druge strane, režiser Šijan je imao znatno jednostavnije objašnjenje – baku su sreli usput na snimanju i ponudili joj ulogu statiste, što je ona prihvatila. A razlog zašto se ne vidi u svakoj sceni – Šijan je rekao da je to zbog lošeg osvetljenja, sa kojim su kuburili tokom celog snimanja.

Takođe, neverovatno je zamisliti da bilo ko drugi igra Miška umesto Aleksandra Berčeka, ali uloga je prvobitno bila ponuđena Bogdanu Dikliću! On nije mogao da je prihvati zbog obaveza u pozorištu, pa je Berček seo za volan legendarnog autobusa, a ostalo je istorija.

Kada je snimana scena u kojoj putnici optužuju muzičare da su lopovi, Bata Stojković je ošamario dečaka (glumio ga je Nenad Kostić) jače nego što je ovaj očekivao.

Mališa je tada pobegao iz autobusa i otrčao sve do Pančeva. Kada su ga konačno pronašli, Bata mu je kupio veliku bombonjeru.

Izvor: kurir.rs