Navijači besni, podizali kredite kako bi u Kini gledali Srbiju u finalu, a sada turistički obilaze Šangaj i Peking (FOTO)

Razočarani su navijači Srbije širom sveta zbog neuspeha košarkaša na Svetskom prvenstvu, a posebno oni koji nisu žalili novca i vremena da dođu u Kinu i gledaju „orlove“ u borbi za medalje.

A od toga ništa! Umesto polufinala, finala…razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta. Mnogi ljudi iz Srbije, ali sa drugih delova planete, su odlučili da uživo bodre četu Saleta Đorđevića, sreli smo fanove, ne samo iz naše zemlje, već iz Australije, SAD, pa i iz udaljenih krajeva Kine, koji su se naši u neobranom grožđu.

– Mnogo novca smo potrošili za avionsku kartu, prevoz, smeštaj… Čak smo bukirali hotele u Šangaju i Pekingu nadajući se da če prisustvovati spektaklu, ali sada ništa od toga. Ostaje da se tešimo da ćemo turistički obići te gradove – žali nam se jedan Beograđanin, koji je sa drugarima potegao na dug put.

– Moj drug je čak uzeo kredit jer je bio siguran da će Srbija oduva sve ovde. Očigledno nas je prevarila igra naših u pripremmnom periodu. Nije nam jasno ako smo se tako raspali – dodao je on.

Bilo je onih koji su imali sreće jer su planirali da dođu samo na polufinale i finale, a sada su imali vremena da otkažu aranžmane.

– Da smo i mi znali, ne bismo dolazili. Potrošio sam godišnji odmor, ne bi mi bilo krivo da smo ušli u polufinale. Ali dobro, valjda će biti bolje drugi put – konstatuje naš sagovornik.

Izvor: kurir.rs