Naručio je dve turske kafe, čorbu, lepinju i vešalicu, a kada je dobio račun, frapirao se! (FOTO)

Nije retkost da restorani koji se nalaze na frekfentnim mestima, ili lokacijama na kojima nemate drugih mogućnosti već da baš tu popijete kafu, naplaćuju sve mnogo skuplje. Jedan turista iz Srbije je tako tursku kafurt zvanu „jedan srk“ platio 100 dinara u restoranu na auto-putu.

Kod mnogih ova pojava izaziva bes, a upravo iz ovog razloga Srbin je svoje iskustvo podelio na stranici „Live from Greece“.

„Moram da podelim sa vama, a siguran sam da su i drugi kao ja razočarani. Iskreno besan sam na ovo stajalište za pauzu u pitanju je Predejane, ovo je za mene pljačka… Kafa bukvalno sam za srk imao, a vešalica kao da je od zlata, već sam doživeo tu pljačku kada sam išao u avgustu ali nisam objavio. Ipak ovo je prevršilo svaku meru, znam ko hvali ovakva mesta jer znam i da jedu za džabe ali nije o tome reč već o ceni, kvalitetu i šta dobiješ…“ napisao je besni tursita.

On je svinjsku vešalicu platio 750 dinara, domaću kafu 100 dinara, lepinju 60 i teleću čorbu 200 dinara.

Komentari u vezi sa ovim slučajem su podeljeni, neki kažu da je ta cena taman onolika kolika bi trebala da bude, dok ima onih koji se slažu sa oštećenim putnikom i smatraju da je mnogo platiti malu tursku kafu 100 dinara.

Slična situacija dogodila se još jednom turisti iz Srbije koji je u jednom restoranu, takođe pri povratku iz Grčke bio umalo opljačkan od strane konobara.

– Stali smo u jedan restoran i mrtvi gladni rešili da večeramo u njemu. Moja devojka je uzela koka kolu i pomfrit a ja sam uzeo parče pohovanog mesa sa pomfritom, koka kolu i lepinju. Ipak, kada je došlo vreme da idemo, pitao sam koliko treba da platim račun. Konobar se proračunavao nekoliko sekundi i kao iz topa rekao 1.400 dinara. Bez ikakvog računa, samo je izrekao brojku. Pitao sam kako je to moguće, da bi me on odmah prekinuo i rekao 750 izvinjavam se. Poludeo sam, dao mu novac i izašao. Ne mogu da verujem da kradu na tako kvaran način – ispričao je svoje iskustvo.

On dodaje da to nije bio prvi slučaj te večeri i da su se i ostali u autobusu žalili da im se dogodila slična stvar. Neki su platili više, a neki se žalili.

Ovo nije prvi put, ovakve stvari se često dešavaju, pa se tursitima savetuje da budu oprezni pri plaćanju računa u ovakvoj vrsti restorana.

Izvor: telegraf.rs