Namazala je sirće po butinama i otišla da spava: Kada se pogledala u ogledalo sledećeg jutra, nije mogla da veruje šta vidi

Iako u prodavnicama možete naći razne proizvode za čišćenje, ipak je najbolje okrenuti se ka prirodnim rešenjima.

U nastavku pogledajte na koje sve načine možete iskoristiti sirće od jabuke kod kuće:

1. CVEĆE ĆE DUŽE BITI SVEŽE

Pomešajte 2 kašike sirćete od jabuke, 3 kašike šećera i 1 litru tople vode i stavite cveće u nju. Ovaj trik će vam pomoći da cveće bude duže sveže, čak i do nekoliko dana.

2. ČIŠĆENJE TEPIHA

Pomešajte 1 kašiku deterdženta za suđe, 1 kašiku belog sirćeta i 2 čaše tople vode. Ova mešavina će vam pomoći ukloniti stare suve mrlje, čak i od vina i kafe. Takođe možete koristiti ovu smesu u perilici posuđa s posebnim deterdžentom.

3. SPREČITE DA SE STAKLA AUTOMOBILA ZALEDE

Koristite ga i kao sredstvo za sprečavanje zamrzavanja prozora. Operite prozore automobila mešavinom sirćeta i vode u razmeri 3: 1.

4. OČISTITE ODVOD

Mešavina sode bikarbone, sirećeta i vode može vam pomoći da očistite i naprljaviji odvod. Stavite pola čaše sode u odvod, zatim dodajte čašu sirćeta i istu količinu kuvane vode. Nakon 20 minuta ulijte vodu iz slavine u odvod. Ovo je vrlo dobar način za sprečavanje blokada odvoda.

5. ODLIČNO PROTIV BUĐI

Čisto sirće može vam pomoći da se rešite buđi. Prskajte tečnost na zahvaćena mesta i trljajte površinu grubim sunđerom. Neka sirće isparava. To je sigurnije i učinkovitije od bilo kakvog hemijskog sredstva.

6. KORISNO PROTIV KLICA

Mešavina SIRĆETA i vode u razmeri 1: 1 ubiće klice u kuhinji. Pomešajte te sastojke i ulijte tečnost u bočicu za prskanje.

7. OČISTITE TUŠ

Možete očistiti tuš s mešavinom vode i octa u razmeri 1: 1. Stavite tuš glavu u posudu s mešavinom i kuvajte je 5-7 minuta. Neka se ohladi. Možete očistiti svoje slavine time.

8. RIJEŠITE SE TRAVE

25% jabučnog sirćeta pomoći će vam da se rešite korova.

9. DRŽITE PEĆNICU ČISTOM

Za čišćenje peći može se koristiti mešavina sirćeta i vode. To će sprečiti da masnoća ostane na površini peći tokom kuvanja. Isto možete učiniti i sa mikrotalasnom.

10. REŠITE SE CELULITA

I za kraj nešto neočekivano: Pomešajte tri dela jabučnog sirćeta sa 1 delom ulja vitamina E. Tu smesu umasirajte u kožu dva puta dnevno. To će vam pomoći da se rešite celulita.

Izvor: espreso.rs