Najvrednija lekcija života: Pleši kao da te niko ne gleda, radi kao da ti novac ne treba

Većini ljudi život prođe u uveravanju da može još bolje, još više, i dok ka tome stremimo i gušimo se u nezadovoljstvu, nismo svesni koliko smo zapravo srećni i koliko imamo!

Na primer, uveravamo sebe da će život biti bolji kad uđemo u brak, dobijemo dete, a zatim još jedno… Onda smo frustrirani zato što deca nisu dovoljno velika, bićemo zadovoljniji kad porastu.

Ali, onda smo isfrustrirani jer se sa pubertetlijama teško izlazi na kraj… Sigurno ćemo biti srećniji kada izađu iz tog perioda… Govorimo sebi da će nam život biti ispunjen kad se naš partner promeni, kad kupimo novi auto, kad odemo na putovanje, u penziju.

Prava je istina da ne postoji bolji trenutak za sreću od upravo ovog trenutka! Priznali to sebi ili ne, život će uvek biti ispunjen nekim teškoćama, preprekama, problemima…

Zato naučite da cenite ono što imate, radujte se svakom mirnom i srećnom trenutku, čuvajte uspomene, ali zapamtite – vreme nikoga ne čeka! Zato, prestanite da čekate da otplatite auto, da kupite novu kuću, da deca odu od kuće, da nastavite studije, da izgubite 10 kg, da odete u penziju, da dođe leto, da dođe proleće, da dođe zima, da dođe jesen…

Nema boljeg trenutka za sreću od ovog! Sreća je put, a ne cilj! Poslušajte stare indijanske mudrosti – radite kao da vam novac ne treba, volite kao da nikada niste bili povređeni i plešite kao da vas niko ne gleda!

Izvor: beograd.in