Najveće nevreme ikad: Turistička mesta na Halkidikiju razrušena, vanredno stanje u Grčkoj – Jak vetar praćen gradom razorio sever Grčke (FOTO/VIDEO)

Nezapamćeno nevreme sinoć je zahvatilo Halkidiki i brojna letovališta na ovom grčkom poluostrvu. Prema trenutnim informacijama, među po**nulima i pov*eđenima nema naših državljana…

Išli smo brodićem do Neo Marmarasa i krenula je kišica… Vlasnik brodića nije dozvolio da se ide dalje pošto je već krenula kiša i da duva vetar. Samo što smo našli taksi do hotela, nije ni 5 minuta prošlo kad je užas krenuo…

… Da čupa drveće, auto je počeo da se ljulja, na pola automobila pol.mljena su stakla, ljudi se uplašili, vriska… Mislili su da ovaj kraj neće preživ*ti oluju, delovalo je kao sm.ak sveta, kaže za Kurir naša turistkinja Mirjana Ivičić, vlasnica butika iz Beograda, koja se našla na udaru nezapamćenog nevremena tokom odmora sa suprugom Miroslavom.

Nažalost večerašnje nevreme koje je pogodilo Halkidiki odnelo je svoje žrtve. Prema prvim informacijama 6 osoba je…

Gepostet von www.grckainfo.com am Mittwoch, 10. Juli 2019

– Jednog sekunda uživali smo u odmoru, a onda je krenulo ludilo – kaže Mirjana…

– Jučerašnji dan slaviću kao drugi rođendan – kaže u isposvesti Srpkinja koja se juče našla u epicentru nevremena i olujnog vetra.

Podsetimo, neka od omiljenih letovališta Srba u Grčkoj sinoć je pogodilo jako nevreme, praćeno jakim vetrom i kišom.

Prema fotografijama i snimcima sa društvenim mreža, nevreme je zadesilo Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratiju, Nikiti, Kaliteu i druga mesta.

Neki od naših građana koji su se našli na letovanju javili su na mrežama da u Pefkohoriju nema struje „10 minuta“ dok oluja besni, a Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće i nosila stolove.

U Severnoj Grčkoj u toku je jako nevreme praćeno obilnom kišom, olujnim vetrom i ponegde gradom. Neki delovi Halkidikija…

Gepostet von www.grckainfo.com am Mittwoch, 10. Juli 2019

I u Neos Marmarasu nestalo je struje, a turisti svedoče da je vetar skidao svetleće reklame sa radnji, obarao motora a u jednom trenutku je pao i grad.

6 SRPSKIH TURISTA LAKŠE POVRĐENO NA PRVOM PRSTU HALKIDIKIJA

Šest srpskih turista povređno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je jutros TV Prva, pozivajući se na informacija iz bolnice u Nea Mudanji.

Srpski turisti su lakše povređni i primljeni su u bolnicu u Nea Mudanji.

U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti. Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je po**nulo a više od 100 povređ*no u nevremenu koje je pogodilo Halkidiki, popularnom među turistima.

Prema prvim informacijama policije, po*inulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Ovakvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta tipicno topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi „ekstremno neobični za ovo doba godina.

Izvor: kurir.rs