Najpoznatije rode na Balkanu sastale se 17. put, ljubavna priča se nastavlja: Klepetan se vratio Malenoj ranije nego inače

Najpoznatija ljubav dve rode, ona između Malene i Klepetana – traje i dalje. Po 17. put, nakon odlaska u toplije krajeve, popularni Klepetan vratio se svojoj Malenoj u naselje Brodski Varoš u Hrvatskoj. Doduše, nešto ranije nego inače jer obično se vraćao krajem marta.

„Sav drhti od hladnoće, još se nije navikao na ove niske temperature. Stigao je juče u 15 sati i odmah je smazao dve kile mesa koje sam mu doneo u kanti“, kazao je Stjepan Vokić, penzionisani domar Područne škole u Brodskom Varošu koji još 1993. godine brine o zaljubljenim rodama.

Vokić dodaje kako ga je iznenadio Klepetanov raniji dolazak, ali kaže kako „priroda – zna svoje“.

„Video sam sedam roda kako lete iznad igrališta, a potom su sletele. Otišao sam ka njima kako bih saznao je li i Klepetan među njima. Kad sam im primakao meso Klepetan me prepoznao i odmah došao ka meni. Nakon što je pojeo, odleteo je u gnezdo Malenoj“, ispričao je penzionisani domar i dodao:

„Zabavljaju se već njih dvoje pa će kroz nekoliko nedelja Malena sneti i jaja. Možda će biti i malih ptića. Ali vidi se da je dug put izmorio Klepetana, dosta spava. Pa im, kako su navikli, donosim i hranu…“, kaže Vokić i dodaje da je snimio Klepetanov povratak pa će snimak uskoro osvanuti i na Fejsbuk stranici popularnih roda koju inače uređuje njegov sin.

„Ja vam nisam baš za te mobilne telefone, godine su tu…“, zaključio je Vokić s radošću u glasu jer njegovi ljubimci sastali su se i 17. godinu zaredom.

Izvor: kurir.rs