Najmlađi poslanik u Skupštini Srbije (21) – njegova mama je savetnica predsednika Srbije

Nikola Lazić (21) sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ iz Beograda, najmlađi je poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije. Njegova majka od 2017. godine, Verica Lazić, savetnica je predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Nikola Lazić je student Fakulteta za kulturu i medije univerziteta “Megatrend”, a po zanimanju je fizioterapeutski tehničar.

Pre toga Lazićeva je vršila funkciju v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Kako je tada navedno, Lazić je podnela ostavku “zbog nemogućnosti adekvatne saradnje sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom”. Lončar je tada objasnio da je njegova odluka da dođe do promene na čelu RFZO, kao i da je prethodno urađena analiza rada Fonda koja je pokazala da ta ustanova može da radi bolje.

Naime, kao fizioterapeutski tehničar Lazić je specijalizovan za sferu medicine, odnosno za radu sa osobama koje se oporavljaju od bolesti ili povreda. Dakle, mnogim korisnicima društvenih mreža i građanima nije najasnije šta on traži u parlamentu.

Lazić je juče, u svojoj prvoj izjavi u svojstvu poslanika, rekao da su svi parlamentarci sa te liste spremni za ozbiljan rad, a njegov prvi zadatak bio je da sa još troje kolega pomaže predsedavajućem u konstituisanju parlamenta.

“Imam veliku odgovornost kao najmlađi narodni poslanik i potrudiću se da mlade predstavim u najboljem svetlu. Za mene je velika čast i važno iskustvo da na taj način započnem mandat, onako kako to nalaže Poslovnik i Zakon o Narodnoj skupštini”, rekao je Lazić za Tanjug i dodao da će učiti od starijih, kao i da veruje da će zajedno sa mladim kolegama uneti novu energiju u Dom Narodne skupštine i primerom pokazati koliko mladi mogu da učine.

Izvor: nova.rs