Najbolji zemljoradnik među glumcima: Nenad Jezdić danas slavi 49. rođendan

Srpski filmski i pozorišni glumac Nenad Jezdić, koga domaća publika najviše pamti po ulogama u serijama „Porodično blago“ i „Crni Gruja i kamen mudrosti“, danas proslavlja 49. rođendan.

Iako su njegove uloge veoma zapažene, glumac je rešio da veći deo svog života posveti boravku na selu i zemljoradnji. Nenad već godinama poseduje imanje u selu Zabrdica pored Valjeva, a pored porodične kuće koju je tamo sagradio on je napravio i destileriju za preradu rakije, u šta je uložio dosta sredstava.

Svojevremeno su o poznatom glumcu govorile komšije, pa je tako jedan meštanin izjavio:

„Sećam se kad je kupio to imanje i počeo sa gradnjom, svi su bili u čudu, niko nije verovao da će glumac da se bavi takvim poslom. Nije to lako. Ali Jezdić je od te rakije napravio brend, čudo. Inače, on kad god dođe ovde radi sve poslove iako ima radnike koje plaća za to“, otkrio je Jezdićev komšija, dodajući da retko viđa Jezdićevu porodicu u Zabrdici.

„Ne znam koliko često dolaze njegova supruga i deca, ja sam ih video jednom. Ne verujem da su oni stalno s njim ovde, verovatno imaju svoje obaveze. Pa i Jezdić nekad ovde dođe ujutru i ceo dan radi u njivi, pa uveče žuri u Beograd u pozorište. Jednom je svratio ovde u prodavnicu i rekao nam: „Idem u Beograd, večeras imam predstavu“, a tog dana smo ga sreli ovde na traktoru. On je čovek za primer i nama starijima, a pogotovo omladini“, kaže drugi meštanin sela Zabrdica.

Ispostavilo se da glumac i te kako može biti uspešan i u seoskim poslovima, pa tako njegova destilerija iz godine u godinu sve bolje radi, a rakiju koju proizvede prodaje i van granica Srbije.

Izvor: pulsonline.rs