Nađena beba kod Kučeva: Dečaka u pletenoj korpi pored kontejnera ugledao meštanin – pošao da baci đubre

Muško novorođenče pronađeno je pored puta u selu Ceremošnja kod Kučeva. Bebica je bila u pletenoj korpi, a pronašao ju je meštanin. Dečačić je rođen pre dan ili dva.

Kako saznajemo, prema jednoj verziji pronašao ga je meštanin koji je išao da baci đubre u kontejner pored puta kad je video korpu i novorođenče u njoj. Prema drugoj, to je bila tašta zamenika načelnika lokalne zdravstvene ustanove. Odmah potom obaveštene su sve službe a dete je hitno prevezeno na neonatologiju požarevačke bolnice.

Kako Kurir saznaje, bebica je dobro. Imala je samo promrzline. Istraga je u toku.

Meštane je jutrošnji slučaj podsetio na onaj od pre okruglo godinu dana kada je tek rođena beba pronađena na ulici u Crljencu. I tada je reč bila o tek rođenom dečaku kojem ni pupčana vrpca nije bila podvezana kako treba. Napuštenog dečaka tada je pronašla meštanka tog sela isto u pletenoj korpi.

Meštani Ceremošnje za Kurir kažu da se pitaju ko je ostavio tek rođeno dete i da ne veruju da je neka žena iz njihovog sela bila trudna jer tu kod njih uglavnom žive stariji meštani. Oni veruju da je to uradio neko iz okolnih sela pa bebu ostavio kod njih.

Ovaj kraj istočne Srbije poznat je po pećini Ceremošnja, brojnim manastirima, a pre svih čudotvornom manastiru Tumane u koji se sliva na stotine vernika tražeći isceljenje.

Izvor: kurir.rs