Na njihovom venčanju su svima bile prekrivene oči povezima, a razlog će vam slomiti srce

Njih dvoje dolaze iz Australije, tačnije Kvinslendua i odlučili su da kažu jedno drugom “da” u intimnoj atmosferi na otvorenom, gde je ceremonija bila kao iz bajke, kako prenose svetski mediji.

Onako kako zamišljate holivudska venčanja, sa zelenom pokošenom travom, stolicama diskretno ukrašenim, oltarom, matičarem koji sluša razmenjivanje zaveta , baš te tako bilo. Stazica na kojoj je posuto cveće i kojom je mlada trebalo da došeta do svog izabranika izgledala je čarobno. Međutim, ovde pored običaja da je do oltara otac isprati to je moralo da se uradi i zbog toga što je ona slepa.

Gosti, na čelu sa njenom majkom koja takođe ne vidi, u znak podrške slabovidim osobama, došli su na ideju da se gostima podele povezi za oči i da se sa njima isprati svadbena ceremonija. Želeli su da se poistovete sa mladom i dožive taj veliki dan njenim očima.

Tim putem su takođe želeli da skrenu pažnju i podignu svest o oštećenju vida, što je urodilo plodom. Čitav događaj su zabeležili poznati fotografi pa se zahvaljujući njima vrlo brzo priča proširila, dobila veće okvire i težinu i sada obilazi svet.

Mlada ne vidi već četiri godine zbog određenog genetskog stanja koje utiče na to da joj se ošteti mrežnjača.

Izvor: aska.rs