Muškarci, sprečite iritaciju kože nakon brijanja uz pomoć ovih saveta

Učestalo brijanje može napraviti ozbiljnu iritaciju i tako naružiti vaš izgled i dovesti do crvenila i neprijatnog svraba. Zato je vrlo važno da znate kako da izbegnete ovu iritaciju posle brijanja. Mi ćemo vam dati nekoliko saveta i pomoći da vaše lice bude u dobrom stanju posle svakog brijanja.

Pre samog početka brijanja, potrebno je da uzmete vruć, mokar peškir i stavite na lice. Držite peškir na licu nekoliko minuta kako bi vam koža i dlaka omekšali i omogućili lakše brijanje. Brijač obavezno nakvasite vrućom vodom. Voda će podmazivati i čistiti brijač istovremeno. Kada počnete sa brijanjem, krenite od zulufa, u pravcu rasta dlake. Morate se truditi da vašu bradu brijete tako da vaš brijač seče dlake tamo gde pružaju najmanji otpor. Tako ćete izbeći neprijatno peckanje, a to je veoma bitno.

Kada završite sa brijanjem, treba da se umijete hladnom vodom. Tako ćete zatvoriti pore i smiriti kožu od iritacije brijanja. Sada dolazimo do najvažnijeg koraka, a to je hidratacija vašeg lica. Crvenilo i svrab se javljaju zbog suve kože koja je iziritirana, i samim tim morate koristiti nešto što će hidrirati i nahraniti vašu kožu.

Važno je da izbegavate jake losione koji sadrže alkohol, jer oni mogu pogoršati situaciju, već se fokusirajte na blage hidrantne kreme koje imaju umirujuće dejstvo i koje će smanjiti iritaciju i peckanje. Na ovaj način ćete posle svakog brijanja imati čistu i meku kožu koja će blistati i biti glatka.

Ali, odvajamo i deo za momke koji vole bradu kao modni detalj:

Brada ne služi samo kao veličanstveni dodatak našoj pojavi, ona nam služi i kao izolator.

Zimi brada zadržava toplotu i nije nam toliko hladno, osim toga, brada je uvek privlačna lepšoj polovini. Leti isto tako zadržava veći deo topline vani. Dokazano je da brada tokom sunčanih dana raste brže nego tokom noći. To je zato što tokom dana, dlaka dobija više vitamina D i na taj način ima ubrzan rast. dakle, ako želite da vam brada brže poraste, počnite da se sunčate. Kada se znojimo i kada je vruće, brada pomaže. Taj znoj se sakuplja u bradi. Pored toga, brada usporava proces starenja. Dlake na licu vremenom mogu pomoći koži da ostane mlada i u dobrom stanju jer sprečavaju dehidraciju kože, odnosno održavaju vlažnost i štite od vetra koji nagriza kožu. Ukoliko imate bradu ne treba voditi računa o bakterijskim infekcijama kože koje najčešće nastaju zbog brijanja, uraslim dlakama i iritaciji kože. Jednostavnim prestankom brijanja ćete se rešiti ovih problema.