Muka mu je od Novaka: Veliki talenat svetskog tenisa se nada kraju Đokovićeve dominacije

Grčki teniser Stefanos Cicipas prestavlja veliku nadu svetskog tensia, ali daleko je još od samog vrha, pošto je velika trojka i dalje neprikosnovena.

Zbog toga je Grku dosta dominacije koja ne jenjava, a smatra da su mladi teniseri sami krivi za takav ishod.

– Želim da budem iskren, hoću da vidim nešto drugačije ove godine. Nadam se da mogu ja da budem taj koji će promeniti stvari, ali generalno smatram da je dobro da sport poput ovog ima neke promene s vremena na vreme – rekao je Cicipas.

Šesti reket sveta se nije zaustavio.

– Dosadno je kada gledaš Novaka, Rafu i Rodžera da pobeđuju sve vreme. Sami smo kao generacija novih tenisera odgovorni i moramo da radimo jako i verujemo u sopstvene mogućnosti. Možemo da se pojavimo sa nečim novim, najboljom igrom koja će ih pobediti, ali je pitanje karaktera i odgovornosti za ono što radiš na terenu – istakao je Cicipas.

Upravo se dotakao odgovornosti koja ga često nervira kada su njegove mlade kolege u pitanju.

– Neki ljudi jednostavno neće da se zauzmu za sebe, izađu napolje i kažu: Prebrodiću sve nevolje, pobediću te momke, osećam da to mogu! Ako neko od naše mlade generacije zaista veruje u to, onda sigurno očekujte velike stvari. Nadam se da će tako nešto doći već na Vimbldonu – zaključio je Cicipas.

Vimbldon traje od 1. do 14. jula a titulu brani Novak Đoković.

Izvor: espreso.rs