Momački stan pretvorio je u porodično gnezdo: Vlada Mandić otvorio vrata doma

Sa nevenčanom suprugom i troje dece bivši rukometaš, danas biznismen, živi u stanu u kojem je dnevna soba kao pista dok je kuhinja metar sa metar. On kroz osmeh priznaje da neke prostorije iz momačkog života nisu mogle da se prošire kada je zatrebalo.

Pre nego što je pre šest godina upoznao nevenčanu suprugu Jasminu sa kojom ima troje dece, bivši rukomentaš Vladimir – Vlada Mandić živeo je momačkim životom gde mu je epitet bio najpoželjniji srpski neženja. Međutim, kada je u njegov svet ušetala Jasmina, koja je od njega mlađa petnaest godina, od njegovog momačkog stana nastalo je porodično gnezdo. Troje dece su njihova kruna ljubavi, a šarmantni Vlada i njegova supruga Jasmina otvorili su nam vrata raskošnog doma koji se nalazi u centru grada.

– Ovo je Petar, on je domaćin kuće i ima četiri i po godine, a ovo je Matea, koja će u maju tri godine – govori nam Vlada dok mališani vire iza vrata, gde primećujemo veliki broj igračaka.

– Mato, hajde u kuhinju da gostima pokažeš punjene paprike koje je mama napravila – dodaje Vlada, dok njegova supruga Jasmina kaže da joj je ćerka drugarica i da su njih dve domaćice.

– Moram da pravim jela. Počela sam da kuvam kada sam decu dobila. Prvo sam se folirala da ništa ne znam, a onda kada sam pokazala da znam, onda nisam mogla da se izvučem – kaže uz osmeh Jasmina, na čije se reči nadovezuje Vlada:

– Znala je ona da kuva kada smo se upoznali. Tada je imala 18-19 godina. Jednostavan sam što se tiče ishrane. Kod mene se sve vrti oko mesa i riže na sve načine. Pošto često postim, Jasmina mi redovno sprema rižu sa morskim plodovima, kao i onu sa povrćem. Znam i ja da kuvam, mada retko. Jednom godišnje.

I dok pričamo o hrani, Jasmina nas vodi do kuhinje, ali napominje da nas čeka iznenađenje.

– Ovo je mala čajna kuhinja. U momačkom stanu je napravio ovakvu kuhinju. Možete da verujete? Zato sam mu rekla: “Kakvu si kuhinju napravio, metar sa metar, tako ćeš i jesti“.

Za razliku od kuhinje koja je mala, Mandići se mogu pohvalili prostranim dnevnim boravkom.

– Tamo gde je napravljena vinoteka trebalo je prvobitno da bude kuhinja. No, kako je bio momački stan, ja sam to promenio. Ali to sada mora da se što pre izmeni. Jedna lepa prošlost, kaže kroz smešak Mandić, a Jasmina dodaje da je komforni dnevni boravak dobar bio za decu i za njihovo učenje da hodaju.

– Imaju previše igračaka. Kažem, sreća da je ispod nas kancelarija, ne žive ljudi, da im smeta buka – naglašava ona dok nam Vlada pokazuje fotelju za masažu pa otkriva da je njegova supruga često koristi.

– Pa, meni je najpotrebnija – ističe Jasmina.

Da postoji više pogodnosti što je dnevna soba velika, kaže i Vlada.

– Super je kada dođu gosti, a moja familija je velika da možemo da se okupimo i da svi imamo prostor. Moj brat ima dvoje dece i kada dođu, da imaju mesta da se svi igraju- kaže Mandić, a Jasmina dodaje:

– Kod nas je žurka od osam ujutro do osam uveče, a nekada i do ponoći. Vladina mama živi preko puta nas, moja dođe povremeno. Sa troje dece gde je tako mala razlika neophodna je pomoć u nekim momentima. Nekada imam utisak da pet godina ne spavam kako treba. Verovatno jer sam mlada pa mogu da ispratim taj ritam.

Ove reči su inspirisale Vladu, pa se u duhovitom maniru nadovezao:

– Jasmina se sve bolje snalazi sa više dece. Sa prvim Petrom se slabo snalazila, a sa Mateom i sa Savom je bolje. Tako da treba da nastavimo. Znate, ljudi me često pitaju da li ćemo imati još dece. Ali videćemo, polako. Imam Sašu, ćerku iz prvog braka, koja ima 13 godina. Obožava svoju braću i sestre. Svaki vikend ili drugi vikend je kod nas. Sve zavisi od odbojke i škole – otkriva Mandić, pa dodaje da li će biti još dece zavisi od Jasmine.

– Kod nas je to sve neplanirano. Mi ćemo oformiti rukometni tim. S obzirom na to da imam 25 godina, vrlo je moguće. Zasad želim da propratim kako rastu – iskrena je Jasmina.

Iako su šest godina zajedno, Jasmina i Vlada nikada nisu izgovorili sudbonosno “da” pred matičarem.

– Ranije sam bio veliki protivnik brakova. Ne znači nam ništa taj papir. Jasmina i ja smo već šest godina zajedno. Dobro se slažemo, poštujemo, volimo i to je bitno. Moguće je da ćemo i tu formalnost da uradimo, čisto da nas više ne bi pitali za taj papir – smatra Mandić.

Izvor: blic.rs