Moja šira familija je bogata i na visokim položajima, a ismevaju moje roditelje koji rintaju za parče hleba

Mi smo velika familija, kao i većina u Srbiji. Još uvek nismo otuđeni od rođaka i rado se posećujemo. Ako se ne družimo, bar se viđamo na rođendanima, proslavama i sličnim prilikama.

Dakle, na svim važnim događajima gde bi familija trebalo da se okupi, vidimo se, okupljamo se, vidimo ko je napredovao, ko se unazadio, ko se u međuvremenu razveo, ko je promenio devojku ili verenika …

Sve se dešava u jednoj velikoj familiji. Moja porodica je dobro poznata i ima jako zvučno prezime, pa bih želeo da ostanem anoniman. Ono što želim da vam kažem je već dugo u meni i zato sam odlučio da se ovako javno izrazim.

Moja familija je prilično bogata, gotovo svi su obrazovani i uglavnom su na vrlo visokim položajima. Na ove položaje su došli „preko veza“, jer „samo tako možete napredovati u životu“ – rekli su mi.

U svakom slučaju, neka im služi na čast, to je njihova sreća i neka nose svoj teret na svojim leđima, ali teško mi je kad se rugaju meni i mojim roditeljima.

Bili smo na jednom slavlju pre izvesnog vremena i na svaki način su pokušali da vređaju mog oca kao nesposobnog, pa čak i mene zbog toga što se nisam družio sa mojim rođacima, koji inače voze skupe automobile i na svaki izlazak troše 100 evra, što ja mogu samo sanjati.

Moji nisu fakultetski obrazovani i po ceo dan se „iznajmljuju“ kod privatnika i mole se Bogu da ne dobiju otkaz.

Ti ljudi iz moje familije, umesto da nam nekako pomognu, dolaze kod nas u goste i hvale se koliko su zaradili, koliko im je dobro išlo poslovanje, sa kojeg luksuznog putovanja su se vratili i gde planiraju da odu, koje su nove automobile kupili i slično.

Ja, zbog njihovog prkosa, verujem da će se moje učenje jednog dana isplatiti. Ali zaista učim i sve ocene na fakultetu su zaslužene i nisu poput mojih rođaka sa platom i vezama.

Verujem u sistem da će jednog dana biti čist i da će sunce sijati za one poput mene i moje porodice. U inat im se hvalim prosekom na fakultetu i profesorima. Verujem u učenje i nastaviću do kraja!