Mladi bračni par pokreće biznis u Titelu: Veljko i Bogdana Ražnatović odlučili da uzgajaju svinje

Bokser Veljko Ražnatović odlučio je da se oproba i u poljoprivredi. Naime, on je odlučio da pokrene svoj biznis – uzgoj svinja na imanju u Titelu, odakle dolazi njegova supruga Bogdana Ražnatović, koja će takođe učestvovati u ovoj ideji.

Iako je posvećen boksu i u tome veoma uspešan, Veljko ne želi da mu to bude jedino zanimanje koje ima. I sam svestan situacije u celom svetu, a posebno toga da je sport gotovo stao zbog pandemije i da je sve postalo neizvesno. Pored toga, iako su oboje iz dobrostojećih porodica, ni Veljko ni Bogdana ne žele da zavise od roditelja i da troše njihov novac, već da budu na svome.

Veljko je već je počeo sa istraživanjem, čitanjem stručne literature o uzgoju životinja, razgledanjem opreme koja je potrebna, konsultacijama sa stručnjacima, a u bliskoj budućnosti počeće i sa radom na porodičnoj farmi. Svestan je da mora da investira dosta u novca u opremu koja mu je neophodna za početak, ali ono što mu je olakšavajuća okolnost jeste što ima odlično mesto za to. Veljko je uvideo potencijal velelepnog imanja u Titelu, koje je od Bogdaninih roditelja dobio u miraz.

Veljko će najverovatnije početi sa onim najlakšim poslom – uzgojem tovnih prasića, koje se preporučuje početnicima. Ukoliko mu dobro krene, u međuvremenu bi mogao da nastavi i sa uzgojem prasadi, ali i krmača, i tada bi napravio pravu specijalizovanu farmu za mnogo šire tržište. Osim što ima u planu da se bavi prodajom svežeg mesa, Veljko će da proizvodi i delikates – pršutu, pečenicu, ali i slaninu i kobasice, i imaće svoju pušnicu u kojoj će da suši meso. U Titelu je odličan kvalitet vazduha, što pogoduje za stoku.

Izvor: kurir.rs