Mir, sreća, pa i novac će sigurno doći, ali samo kada ovo izbacite iz svog života

Bizarna verzija zakona privlačenja zbog koje se osećate depresivno i imate problema u životu umesto da budete srećni!

Naš mozak jednostavno nije u stanju da sve što mu se dogodi podeli na dobro ili loše. Ali je savršeno prilagođen novim uslovima. I upravo ta „bezuslovna“ adaptacija na životnu sredinu doprinosi stvaranju novih obrazaca razmišljanja i ponašanja.

Dakle, kada pokušate da naučite novu, korisnu veštinu, započinje pozitivan razvojni ciklus. S druge strane, kada uradite nešto manje lepo ili manje dobro, započinjete začarani krug. A ako to radite češće, a verovatno toga niste ni svesni, to će početi negativno da utiče na vaš život.

Ovo je zapravo bizarna verzija zakona privlačenja – stalno žaljenje učiniće vas privlačnijim za što više situacija na koje možete da se žalite i žalite ponovo.

I tako u krug. Kao da ste stalno u kružnom toku i niste odlučili u kom pravcu da krenete.

Ali kako odabrati pravi put?

Ako se neprestano žalite na nešto, vremenom će vaš pozitivni stav postati negativan. Žaljenje će postati vaše normalno ponašanje. Zbog toga neki ljudi uvek traže nešto što nije dobro. Nešto što ne valja. Sebe nazivaju perfekcionistima, neprestano ističu da imaju visoke standarde, ali zapravo je istina da u životu nisu radili ili nisu ništa naučili osim da kukaju. I to su radili nesvesno, što je zauzvrat imalo negativan efekat na njihov karakter. I na kraju, oni su poput mašine, ali koja radi pogrešno …

Na kraju će možda postići nešto stalnim žaljenjem, ali generalno to nikome ne može pomoći, a najmanje onima koji se stalno žale. To vam može stvoriti samo dodatne probleme, a onda oni mogu stvoriti druge, i tako dalje, pa se vrtite u začaranom krugu.

Dakle, vreme je da počnemo da menjamo ove stvari. Kada ste frustrirani, razočarani, revoltirani ili kada se osećate kao da je kraj sveta, najbolje je razmisliti kako se nositi sa takvim negativnim emocijama.

Nauka veruje da vam neprestano brbljanje pomaže da se osećate gore, a ne bolje. Zato ne izbacujte negativne emocije kukanjem i brbljanjem, već pronađite drugi način. Prošetajte prirodom, popnite se na planinu, počnite da se bavite sportom, pročitajte knjigu. Negativna energija je zapravo vrlo slična kreativnoj energiji, zato pređite na drugo, kreativnije „raspoloženje“. Pokušajte da vam ono postane navika, umesto da se stalno žalite i govorite negativne stvari.

Kada vam se dogodi nešto loše, vi sami birate kako ćete na to reagovati. Ovakav način razmišljanja zapravo je osnovna ideja stoicizma koja kaže: Ne možete kontrolisati sve što se događa, ali možete odlučiti kako na to reagovati.

Zato sledeći put kada nešto pođe po zl.u, ne gubite vreme na kukanje. Uložite sve napore da biste rešili situaciju. Razmislite šta ćete dalje raditi, ili šta nećete raditi.

I kao i sve ostalo, i ovo je vežba! Vremenom će vaš pogled na svet postati pozitivniji, a sa njim i mir i sreća! A kada budete imali mira i sreće i osećate se ispunjenim, ne zaboravite da ćete mnogo lakše rešavati finansijske probleme.

Probajte. Ne možete ništa izgubiti. Samo možete da dobijete…