Ministar zdravlje Zlatibor Lončar: Gradski autobusi popunjeni sa 50 odsto neće stajati na stanicama

Kako je na dašanjoj konferenciji za novinare rekao ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar jedna od novih mera kriznog štaba jeste preporuka da se omogući svima onima koji mogu da rade od kuće da ne treba da dolaze na posao. Time će se smanjiti gužve i u gradskom prevozu, koji će, sudeći po njegovim rečima, funkcionisati na način koji do sada nije bio primenjivan.

– Pojačaćemo gradski prevoz da bi bile manje gužve. Kada se popuni gradski prevoz do 50 procenata putnika, neće stajati na sledećoj stanici, ići će dalje. Naravno, podrazumeva se da svi nose maske u gradskom prevozu – kazao je Lončar.

Kako je ranije najavljeno, uvodi se mera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Kako je Lončar obrazložio, uz rad od kuće smanjuje se i mogućnost širenja zaraze u kolektivu, a upravo je najveći broj novozaraženih i hospitalizovanih u grupi radno aktivnog stanovništva.

Inače, Vlada je donela odluku o primeni novih, strožih mera od utorka ujutro i one će trajati 10 dana, nakon čega će se analizirati rezultati.

Izvor: telegraf.rs