Ministar zdravlja Zlatibor Lončar: Medicinske sestre će za najkasnije 4 meseca dobiti novo povećanje plata i to na insistiranje predsednika

Medicinske sestre će već za 3-4 meseca imati novo povećanje plate, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je objasnio, sinoć je imao sastanak sa ministrom finansija i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gde je glavna tema bilo povećanje plata „na čemu insistira predsednik“.

– Ovo će biti treća godina za redom u kojoj će medicinske sestre imati najveće povećanje plata, ali na realnoj osnovi, rekao je Lončar i otkrio da je za svaki procenat povećanja predsednik tražio da se izračuna da li mi imamo toliko novca.

– Ono što mogu da kažem, videvši noćas i sinoć koliko se predsednik bori za to, da će sigurno medicinske sestre imati najveće povećanje plate već za par meseci, rekao je ministar zdravlja.

On je ocenio da zdravstveni radnici u potrazi za boljim uslovima rada i platama odlaze iz Srbije, ali ne u meri kojoj se priča.

– U drugim zemljama se zbog nedostatka kadra zatvaraju odeljenja u bolnicama, eto susedna Hrvatska, a to se kod nas ne dešava jer vodimo odgovornu politiku, rekao je Lončar i dodao da se zdravsteni radnici i vraćaju u Srbiju, ali to za mnoge nije vest.

Izvor: kurir.rs