Ministar Vulin sutra u 11.55h počinje štrajk glađu, a ovo su njegovi razlozi

Kako piše Informer, na taj potez se odlučio zbog nasilja koje nad Srbijom kako kaže, sprovode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

Prema navodima lista, kako je potvrđeno u Pokretu socijalista, Vulin se na ovaj dramatičan korak odlučio zbog nasilja koje se nad Srbijom kontinuirano sprovodi.

Vulin će o ovoj svojoj odluci u narednim satima obavestiti svoje najbliže saradnike u ministarstvu odbrane, ministre i premijerku Vlade Srbije, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Vulin je odlučan u nameri da štrajkuje glađu sve dok Obradović, Đilas i Jeremić „ne prestanu da sprovode nasilje na većinskom Srbijom“.

Štrajku glađu ministra Vulina, prema našim saznanjima, tokom sutrašnjeg dana i u subotu, planira da se pridruži tridesetak poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Štrajk glađu navodno su planirali i lideri Saveza za Srbiju. Navodno, njihova ideja bila je da tokom „finalnog protesta“ u subotu upadnu u Dom narodne skupštine i započnu štrajk glađu. Ne zna se da li će oni ostati dosledni u toj nameri.

Izvor: espreso.rs