Milošević već našao naslednika Markoviću: Veliko pojačanje stiže u Humsku

Odlazak Svetozara Markovića u Olimpijakos, naterao je čelnike Partizana da razmišljaju o novom igraču na poziciji štopera. Mladi reprezentativac Srbije danas je i zvanično postao fudbaler kluba iz Pireja, a srpski vicešampion je od ovog transfera inkasirao 1.500.000 evra.

Zato su se u Humskoj dali u potragu za novim komandantom odbrane, a izbor stručnog štaba, na čelu sa trenerom Savom Miloševićem, pa je na Nikolu Maraša.

Prvotimac portugalskog Šaveša lako bi mogao da ponovo zaigra u tandemu sa nekadašnjim saigračem iz Rada, Aleksandrom Lutovcem, koji je ovog leta stigao u crno-beli tabor.

Prvi kontakti su uspostavljeni, ali će rukovodstvo Partizana morati da uloži mnogo truda u pregovore, obzirom da portugalski prvoligaš ne želi da pusti Maraša za obeštećenje ispod 1.000.000 evra.

Kako Parni valjak nije trenutno u mogućnosti da izdvoji tolika novčana sredstva za dovođenje pojačanja, uslediće razgovori, ne bi li čelnici Šaveša malo popustili. Nezvanično, tim iz Humske ide na to da ubedi igrača da je za njegov razvoj najbolje da sarađuje sa Miloševićem, koji obožava mlade fudbalere.

Partizan planira da Šavešu predloži saradnju i procente od dalje prodaje, ali i da čeka čak do kraja leta, kada bi cifra za otkup bivšeg kapitena Građevinara bila daleko povoljnija. Trener Savo Milošević trenutno raspolaže sa četvoricom štopera, uz dokazane Strahinju Pavlovića i iskusnog Bojana Ostojića, za prvi tim konkurišu i pojačanja Dominik Dinga i Igor Vujačić.

Izvor: srbijadanas.com