Miloš Raonić javno prozvao Novaka Đokovića zbog Adrija tura, a nije izostavio ni Nikolu Jokića

Kanadski teniser Miloš Raonić misli da će Novaku biti potrebno vreme da povrati poverenje teniske javnosti nakon dešavanja na nedavno odigrano „Adrija Turu“.

Teniser koji je rođen u Podgorici, imao je poziv od Novaka Đokovića da bude jedan od suorganizatora istog u prestonici Crne Gore, ali je čitava manifestacija otkazana još pre dešavanja u Zadru.

„Nikada nisam igrao pred većinom mojih rođaka, pred mojom bakom, tetkama, stričevima. Razmišljao sam, ali ipak sam odlučio da ne idem u Evropu, ako će US open da se održi. Osećao sam da je to nepotreban rizik“, rekao je Raonić.

Turnir „Adria tour“ koji je organizovao Novak Đoković u Beogradu, a potom i u Zadru otkazan je nakon informacije kako je bugraski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na kor.na virus, a Raonić je istakao da će Đokoviću sada biti zadatak da povrati poverenje.

„Znam da je Novak bio jedan od onih koji je bio protiv ideje o US openu, rekao je da ne vidi kako gren slem turnir može da se održi pod tim uslovima. Posle svega što se dogodilo, njegovo mišljenje o tome više nema mnogo težine, ne stoji mnogo iza toga… Za druge stvari, mislim da je vodio igrače na pozitivan način, ali ako gledamo sada ovu situaciju, biće mu potrebno vreme da povrati poverenje“, rekao je Miloš Raonić.

On se osvrnuo i na komentare Srđana Đokovića na račun Dimitrova, koga je označio kao nekog ko je naneo štetu celoj porodici Đoković, ali i samom regionu.

„To su potpuno nekorektni komentari. Bilo je i drugih stvari koje su mogle da uzrokuju sve, možda Novakov odlazak na košarkašku utakmicu na kojoj se sreo sa Nikolom Jokićem koji je posle bio pozitivan. Mnogo je tu tračeva u ovom trenutku i mislim da je svrsishodnije u ovom trenutku fokusirati se na: ‘U redu, nije uspelo, šta možemo da uradimo bolje kako bismo vratili teniske turnire?“, zaključio je Raonić.

Izvor: kurir.rs