Miloš Biković uputio niz kritika srpskom društvu, ne krije da je razočaran: Ovo će pokrenuti lavinu komentara…

Biković smatra da je problem u tome što su sada svetla pozornice usmerena na šljašteće kostime umesto na pravu pozornicu. On trenutno u Srbiji snima nekoliko projekata.

Glumci, pesnici, pisci, slikari i ostali umetnici uvek su važili za boeme. Kafana je nekada bila institucija u kojoj su se vodili razni zanimljivi razgovori uz pesmu i pokoje piće. Slavlja, svađe, tuče, udvaranja, momenti inspiracije dešavali su se mnogima od njih upravo u kafani, a čuvena su i njihova druženja sa pevačima koji su im svojim glasom otvarali dušu.

Ipak, danas stvari malo drugačije stoje. Dok su se neki naši stariji glumci hvalili poznanstvima sa tada popularnim narodnim pevačima, danas mnogi mlađi zaziru na pomen reči narodni pevač. Glumac Miloš Biković, koji trenutno važi za jednog od naših najuspešnijih mladih glumaca, pokušao je da nam objasni zbog čega je to tako:

– Promenilo se vreme. Promenio se kvalitet ljudi, kvalitet naše kulture i kvalitet estrade. Nije svako ko se pojavljuje pred kamerama glumac, tako da nije ni svako ko zna muzičku skalu i ko ume da pusti glas pevač – kaže iskreno glumac, koji svoju karijeru uporedo gradi na srpskom i ruskom tržištu.

On smatra da je sve to posledica poremećenih vrednosti koje već duže vladaju u Srbiji. Zato Miloš misli da se nisu promenili odnosi između glumaca i pevača, već da su oni poljuljani novim talasom vrednovanja.

– Nije se to promenilo, nego se promenio sistem vrednosti. Mi smo usmerili svetla koja su ranije osvetljavala pravu pozornicu na šljašteće kostime i rejtinge. U tome leži promena – objašnjava Biković.

Iako skoro po ceo dan snima jer radi na nekoliko projekata u Srbiji, Miloš koristi svaku priliku da se vidi sa prijateljima. Fotografije na kojima je čitava klasa sa kojom je Biković studirao, a sa kojom se pre nekoliko dana provodio na Dorćolu, oduševila je sve njihove fanove.

– Oni su moj blagoslov – poručio je Miloš, koji je među prvima i čestitao kolegama Petru Benčini i Tamari Dragičević rođenje sina, pa zajedno sa ponosnim tatom slavio do zore.

Miloš se nije samo dokazao u domaćim filmovima, serijama i predstavama, već je veoma uspešan i u Rusiji. Da mu nedostaje domovina, to je logično, ali se sa tim osećanjem uspešno bori jer i to je deo njegove karijere.

– Nostalgija mi dođe nenajavljeno. Zapamtio sam nekoliko takvih trenutaka, ali oni nisu ni po čemu posebni. Oni su posebni samo po autentičnom unutarnjem doživljaju – sa setom u glasu kaže Miloš, koji trenutno boravi u Srbiji jer snima seriju “Južni vetar”.

Izvor: blic.rs