Milo Đukanović zabranio proslavu Srpske nove godine: Teror crnogorskog režima nad Srbima ne prestaje

Vest je potvrdio Janko Milatović, predsednik OO NSD Nikšić, koji je rekao da je srbofobija vidljiva na svakom koraku gde vlada režim Mila Đukanovića

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović naredio je da se u gradovima u kojima je njegov DPS na vlasti ukloni novogodišnja rasveta na dan kada Srbi slave novu godinu po julijanskom kalendaru.

Vest je potvrdio Janko Milatović, predsednik OO NSD Nikšić, koji je rekao da je srbofobija vidljiva na svakom koraku gde vlada režim Mila Đukanovića:

– Navikli smo na izlive srbofobije ove vlasti. Poslednji i najvidljiviji je Zakon o slobodi veroispovesti.

Odlučili su da na dan kada pravoslavni vernici dočekuju novu godinu po julijanskom kalendaru raskite Nikšić, jer, po njihovom intelektualno impotentnom poimanju sveta i međuverskih i međunacionalnih odnosa, ovaj grad ne može biti okićen za praznik koji proslavljaju Srbi i svi oni pravoslavni stanovnici koji dočekuju Božić 7. januara – pojašnjava Milatović, koji je svim građanima pravoslavne veroispovesti poželeo srećnu Srpsku novu godinu.

Lider Prave Crne Gore i jedan od aktivnih branitelja srpskih svetinja u toj zemlji Marko Milačić veličanstvenim spotom čestitao je građanima Srpsku novu godinu.

„Braćo i sestre neka vam je nazdravlje Pravoslavna nova godina. Ne damo svetinje!“, poručuje Milačić u spotu držeći u jednoj ruci crnogorsku trobojku, a u drugoj upaljenu baklju.

Spot je prožet kadrovima sa protestnih šetnji vernika u odbrani imovine SPC u Crnoj Gori, dok se u pozadini čuje pesma „Spasi Bože, ljude svoje“.

Izvor: kurir.rs