Milka Vojnović govori ruski i engleski jezik: Evo ko je moćna žena koja dolazi na čelo Delta holdinga

Mnoge je iznenadila informacija da se osnivač i predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković povlači iz operativnog upravljanja kompanijom. On će ubuduće će biti predsednik Upravnog odbora Holdinga, a na rukovodeću poziciju dolazi Milka Vojnović.

Po struci je diplomirani ekonomista, a karijeru u Delta holdingu započela je još 1991. godine. Po završetku studija odmah se zapošljava u tadašnju Službu društvenog knjigovodstva (SDK) u kojoj je radila do prelaska u Miškovićevu kompaniju.

Donedavno je bila viši potpredsednik za finansije i ekonomiju. Njene ključne aktivnosti u kompaniji bile su u domenu odnosa i saradnje sa bankarstvom kao i posao koji je vezan za inversticioni sektor. Njeni poslovi bili su prežno koordinacionog tipa, razmatrala je biznis planove projekata, a bila je odgovorna i za celokupne finansijske aktivnosti kompanije Delta holding.

Milka Vojnović učestvovala je u procesu prodaje kompanija Delta Generali osiguranja Generali osiguranju, Delta Maxi Delhaize-u, Delta Banke Banci Intesa, Delta City i mnogih drugih.

Govori ruski i engleski jezik, a od stručnih praksi pohađala je u Barclays Bank London i Royal Bank of Scotland.

Izvor: mondo.rs