Milena Dravić i Dragan Nikolić voleli se decenijama, a njihova ljubavna priča i dalje oduševljava generacije koje stasavaju.

Legendarni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić voleli su se decenijama, a njihova ljuavna priča i dalje oduševljava generacije koje stasavaju.


U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.
O tome koliko je bilo teško da joj priđe, Dragan je rekao:

– Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću. Uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja – dodao je on za „Stori“.

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma „Kako su se volele dve budale“, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome. Uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška i najstroži kritičar.


„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi“, rekao je jednom prilikom Dragan.

Njihova ogromna ljubav očekala je i starost, a kako je Milena jednom prlikom rekla, ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali.

Izvor: blic.rs.