Milan i Milena ostali bez oca, žive sami sa bakom i obrađuju 5 hektara zemlje – oni su pravi mali heroji

U selu Teočin kod Gornjeg Milanovca na porodičnom imanju Jeftovića živi dvoje mladih ljudi. Milan (14) i Milena (16) ostali su bez oca kog je pokosila bol.est, a brigu o njima sada vodi baka Ljubinka. Ova žena izgubila je dva sina, jednog dok je Srbiju bran.io na Kosovu, ali ipak je u njoj ostalo snage da se izbori za svoju unučad.

„Dve sahr.ane, dva velika gubitka. Majka kad sahrani sinove njoj više nema života. Ipak, zbog Milene i Milana moram još uvek da se borim i da ih izvedem na pravi put“, priča baka Ljubinka za RINU.

Komšije za ovo dvoje dece imaju samo reči hvale, a kako i ne bi kada rade i ponašaju se kao veliki. Od oca su nasledili 5 hektara zemlje, koju gledaju i čuvaju kao oči u glavi iako još nisu ni punoletni. Milan ima 14 godina i ne mašta o avionima i kamionima, već ni manje ni više – o vadilici za krompir.

„Sve poslove na imanju već sam naučio i ništa mi ne pada teško. Posađeni su krompir i kukuruz i ono što je najvažnije dobrog su kvaliteta. Nastaviću tamo gde je moj otac stao i onako kako me je on učio“, kaže ovaj vredni mladić dok na leđima pretovara seno.

Njegova dve godine starija sestra zadužena je za domaćinstvo, ali ove godine veći deo letnjeg raspusta provela je u malinama. Odlična je učenica u školi, ali i još sposobnija na njivi i u svim poslovima.

„Nije mi teško da idem u nadnicu, kako bih pomogla mojima. Kad bih ja sedela kući onda bi to radila baka, a ona je stara da po vrućini radi te teške poslove. Preko leta uvek može da se zaradi neki dodatni dinar, jer ima puno voća da se bere, zimi je dosta teže“, priča Milena.

Jeftovići žive u nadi da će se i u njihovu kuću, nakon svih loših situacija vratiti sreća, jer ova mala porodica samo to je i zaslužila.

Izvor: rina.rs