Mere koje ćete morati strogo poštovati na Adi Ciganliji – Određen datum početka sezone

Kako naglašavaju iz „Ade“, a prema preporukama GZJZ, posetioci koji borave na kupalištu moraju striktno da se pridržavaju mera lične higijene.

Premda oslabljenog kapaciteta, kupalište će biti otvoreno 13. juna, uz poštovanje svih bezbednosnih preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Datum za početak sezone je određen, međutim, stanje sa virusom korona diktiraće sve. Iz JP „Ada Ciganlija“ očekuju da će građani uglavnom poštovati preporuke da ostanu u Srbiji, pa su shodno tome potpuno spremni za veliki broj posetilaca tokom leta.

– Od izuzetne je važnosti da se poštuju i primenjuju opšte preporuke – rekli su iz JP „Ada Ciganlija“.

– Bitno je da se poštuje fizička distanca, da se pojača lična higijena, kao i higijena prostora, dezinfekcija ruku, opreme i pribora. Svako treba da ima ličnu zaštitnu opremu u zatvorenom prostoru.

Kada je reč o ponašanju na plaži, i tu su jasna uputstva. Jedno od najvažnijih pravila jeste – držanje distance.

– Preporučeno rastojanje između posetilaca jeste dva metra u svim pravcima. Plažni inventar trebalo bi dezinfikovati posle svake upotrebe. Ova preporuka držanja distance odnosi se i na boravak u vodi – kažu iz uprave Savskog jezera.

Kako naglašavaju iz „Ade“, a prema preporukama GZJZ, posetioci koji borave na kupalištu moraju striktno da se pridržavaju mera lične higijene. U slučaju simptoma respiratorne ili druge infekcije, treba da budu odgovorni i da ne dolaze na kupalište. Tuširanje pre i nakon ulaska u jezero novo je pravilo kojem svi Beograđani i gosti prestonice treba da se prilagode.

Radovi na pošljunčavanju će se obaviti nesmetano i bez zakašnjenja, obećavaju iz uprave kupališta. U prirodnom ambijentu, postavljena je nova kružna trim-staza, dužine 500 metara sa gumenom podlogom. Tokom vanrednog stanja, rekonstruisani su svi sportski tereni koji su besplatno dostupni svima.

Izvor: novosti.rs