Mehaničar otkriva koje polovnjake je najbolje kupiti u 2019. godini ako želite odličan motor (FOTO)

Prilikom kupovine polovnog automobila uvek postoji rizik da ćete odabrati loša kola, ali zato postoje stručnjaci koji mogu da vam pomognu da ne napravite pogrešnu odluku.

Kada je pouzdanost u pitanju, nemački auotmobili pružaju odličan osećaj vožnje i manje velikih problema ako posmatrate 2000. – 2010. godiše. Nakon ovog perioda postaju znatno napredniji, a samim tim dolazi i do više problema.

– Azijski automobili imaju veoma pouzdane motore, ali nude znatno lošiji osećaj vožnje i dizajn enterijera. Ali zbog toga što imaju odlične motore, predstavljaju odličan izbor za sve koji traže pouzdan automobil.

– Američki automobili su takođe dobar izbor kada su motori u pitanju, ali nisu veoma efikasni. Šasija i vešanje su vrlo često zastareli i iza konkurencije.

– Francuski automobili su kvalitetni, ali često imaju električnih problema i osećaj vožnje nije imjpresivan.

– Engleski automobili često imaju puno problema, ali generalno imaju mnoštvo funkcija i pružaju kvalitetnu vožnju.

Ovo svako treba imati na umu prilikom odabira polovnog vozila, a sada vam dajemo listu najboljih polovnih automobila koje možete da kupite u 2019. godini.

1. Audi A4 B6/B7 2001-2008 – (2.0 TDI)

Audi A4 je odličan auto koji nudu izuzetno vešanje i osećaj vožnje. Najpouzdaniji motori su 1.8-litarski benzinac ili 1.9 TDI dizelaš. Stručnjaci ne preporučuju V6 motor jer će auto biti sporiji i sa više problema. U ponudi su b6 ili b7 šasija, obe su dobre, ali je b7 unapređena verzija.

2. BMW E90/E91 2007–2013 320d

Ovaj model je prilično prijatan za vožnju, izdržljiv je i predstavlja dobru vrednost za novac. Od motora, preporučuje se dizel – 320d n47 je odlična i oprobana opcija. Svi kupci bi trebalo da provere ulje i istoriju održavanja jer pojedini modeli mogu da imaju problema koji nisu jeftini za rešavanje. E90 šasija je odličan, ali za malo više novca možete da kupite novije F30/31.

3. Volvo v70 III 2008- D5

Kvalitetan automobila iz Švedske sa odličnom šasijom i motorom koji pružaprilično meku vožnju. Ako želite benzinski motor, u pitanju su uglavnom Fordovi motori, ali je bolji izbor D5 dizel. Najbolji izbor je 2008. ili novije godište za III šasiju. Druga generacija je potpuno u redu ako tražite jeftiniji auto.

4. Subaru Legacy . generacija 2003-2009 2.5

Subaru vozila poznata su po svojo jpouzdanosti i zadovoljstvu vlasnika. Možda sam osećaj vožnje nije toliko dobar kao kod prethodnih modela, ali je i dalje odličan za cenu koju plaćate. Subaruovi 2.0 i 2.5-litarski boxer motori su odlični, a posebna preporuka odnosi se na dizel agregate.

5. Škoda Octavia 2004-2012 2.0 TDI

Octavia ima istu šasiju i motore kao i Volkswagen Golf, ali bolju cenu. Godište je najbolje birati prema raspoloživom novcu, ali su sve šasije posle 2004. godine odlične. Pri izboru motora, posebno se ističe 2.0-litarski TDI zbog svoje ekonomičnosti i izdržljivosti.

Izvor: telegraf.rs