Marko Đurić imenovan za ambasadora Srbije u SAD

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić juče je imenovan za ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, a na istoj sednici  je razrešen funkcije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je u, kako se navodi poslednjem obraćanju na funkciji direktora Kancelarije za KiM, naveo da je za sedam godina koliko je na toj funkciji, ostvaren najvažniji cilj – sačuvani su mir i stabilnost na Kosovu.

Uprkos željama ekstremista nisu uspeli da sprovedu i organizuju masovno nasilje, ocenio je Đurić u video izjavi nakon što ga je Vlada Srbije imenovala za ambasadora u SAD.

Tokom sedam godina, rekao je on, predvodio sam delegaciju Srbije na više od 220 razgovora, bilo je 18 povlačenja nezavisnosti Kosova, a spustili smo rampu Kosovu u UNESKO, Interpolu i carinskoj uniji, rekao je Đurić sumirajući rezultate svog rada.

Uspeli smo da navedemo neke od najdoslednijih inostranih sponzora kosovske nezavisnosti da konačno saslušaju Srbiju, rekao je Đurić i dodao da je bio 150 puta na Kosovu.

Najviše se ponosim time da je uspostavljem složan i koherentan politički kolektiv koji je u stanju da efikasno i institucionalnim sredstvima u Prištini i svetu brani srpske nacionalne interese, rekao je Đurić.

Đurić je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji mu je pružio šansu i „nepokolebljivo bio uz srpski narod na Kosovu i Metohiji“.

Petar Petković nastavlja da vodi Kancelariju za Kosovo i Metohiju, najavio je Đurić, a lično ću, koji god posao budem radio u narednom periodu, biti im podrška.

Dok je Peći, Dečana, Gračanice i Gazimestana biće Srba i Srbije na Kosovu, rekao je Đurić.

Izvor: rs.n1info.com