Mama je pronašla fakultet na kome danas studiram, htela je da budem svoja – evo kako danas živi Vila Pajkić

Vila Evanđelina Pajkić trudi se da živi život kojim bi se njena majka ponosila. Ovih dana sve se svodi na studiranje i dizajn, ali i izbegavanje medija:

„Za sada mi dobro ide, upisala sam drugu godinu fakulteta. Prezadovoljna sam i profesorima i nastavom, tim pre što učim ono što me zanima. Na prvoj godini smo imali predmete vezane za crtanje i slikanje, dok sada savladavamo osnove krojenja, šivenja i modeling. Naravno, zbog pandemije se mnogo toga odvija onlajn, ali postoje stvari koje se ne mogu raditi od kuće. Na klasi nas je dvanaestoro, pa se organizujemo u manje grupe i tako pohađamo časove,“ priča Vila i dodaje da joj je žao što zbog situacije sa koronom njena generacija propušta druženja koja su nezaboravna stavka studentskog života. No, svakodnevno su na vezi preko Zooma ili neke druge aplikacije.

Vila je godinama imala naloge na društvenim mrežama, ali ih je skoro sve ukinula. Ako se i pojavi neki intervju o njoj, tu su uglavnom informacije o studiranju i fakultetu:

„Umetnički sam tip, odmalena me je najviše zanimalo crtanje. Moji roditelji su to rano primetili, bili su svesni da se u većini školskih predmeta neću pronaći. Čekali su da dođe vreme za studije i da napokon počnem da se bavim stvarima koje mi dozvoljavaju da se izrazim onako kako želim. Mama mi je i pronašla fakultet na kom trenutno studiram. Uvek me je podržavala. Savetovala me je da budem svoja i slobodna. Htela je da se bavim onim što me čini srećnom, a to što sam izabrala da se bavim dizajnom naročito joj je prijalo. Radovala se što je prenela na mene ljubav za umetnost i modu.“

Daljim planovima, Vila je rekla:

„Planiram samostalnu reviju koja će biti veliko iznenađenje. Pola kolekcije je već gotovo, ali imam još mnogo posla. Samo ću nagovestiti da nije reč o sportskoj odeći. O tom-potom. Nadam se da ću do tada nagovoriti Lava da se pojavi na pisti, ali ne u odelu i kravati. (smeh) Mama je znala da planiram reviju, puno mi je pomogla. Bila bi veoma ponosna.“

Izvor: stil.kurir.rs