Male sestre su danima bile izgubljene u divljini: Neverovatno je kako su devojčice od 8 i 5 godina preživele zahvaljujući ovome (FOTO)

Dve sestre, od osam i pet godina, koje su u petak nestale u Severnoj Kaliforniji pronađene su danas posle masovne potrage u kojoj su bili angažovani i helikopteri i psi za traganje.

Sestre Kariko, Leja (8) i Kerolajn (5), pronašli su kapetan vatrogasne jedinice i vatrogasac koji su pratili tragove čizama koje su nosile devojčice.

„Ovo je potpuno čudo“, rekao je oblasni šerif Vilijam Honsal, objašnjajajući da su pronađene u divljini Severne Kalifornije.

Iako su devojčice dehidrirale, one nisu povređene i dobrog su raspoloženja, dodao je Honsal.

On je naveo da su devojčice članovi lokalnog kluba gde su prošle obuku za preživljavanje na otvorenom što im je, kako se veruje, pomoglo. Sestre su nosile čizme i jele su štanglice od žitarica, prenosi AP.

Za nestalim sestrama tragalo je više od 100 policajaca i spasilaca, među kojima i pripadnici Nacionalne garde i američke obalske straže.

One su poslednji put viđene u petak oko 14.30 sati po lokalnom vremenu ispred svoje kuće u Benbou, malom mestu na 320 kilometara severozapadno od Sakramenta.

Nada da će devojčice biti pronađene kod spasioca se probudila kada su u subotu naišli na otiske njihovih gumenih čizmica i omote od štanglica od žitarica, rekao je poručnik Majk Fridli.

Izvor: kurir.rs