MAJKU ENE I MIJE BEGOVIĆ POLICIJA ISTERALA IZ STANA: Izbacili su je ko psa na ulicu! Ostala je i bez slika ćerke! NOVI VLASNIK: Oštetili su me za 70.000 evra!

Majka Mije i Ene Begović, 83-godišnja Tereza Begović izbačena je iz u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici u kojem je nastavila da živi nakon tragične smrti svoje starije ćerke Ene kao zaštićena stanarka.

„Bojim se za mamu. Ne znam hoće li ona moći da prežiti ovaj novi udarac. Ne znam hoće li njino srce da izdrži. Strah me je”, izjavila je Mija Begović i dodala kako joj je mama u šoku.

„Ne može da veruje da joj se to dogodilo. Iskreno, i ja ne mogu da verujem da je usred Zagreba, usred metropole jedne zemlje koja se diči time da je članica Evropske unije, moguće da nemoćnu staricu policija izbaci na ulicu poput psa, zabranjujući joj pritom da uzme svoje lekove, odeću i fotografije pokojne ćeri”, objasnila je poznata hrvatska glumica.

Pošto je izbačena u stana u Dežmanovoj, Tereza Begović smestila se kod svoje ćerke. Majka poznatih hrvatskih glumica prvo je živela u stanu u Dežmanovoj s pokojnom Enom Begović, a kasnije je nastavila da živi u stanu kao zaštićena stanarka.

Međutim, saznalo se naknadno kako postoje vlasnici tog stana koji su prodali stan novom vlasniku koji se sudi s Terezom Begović.

Dodala je kako je taj stan Ena dobila na korištenje od Grada Zagreba devedesetih godina, te da je tamo živela s majkom. Ispostavilo se da stan ima vlasnike, koji su stan prodali, a novi vlasnici, tvrdi Mia, osporavaju pravo da njena majka kao zaštićeni najmoprimac živi u tom stanu do smrti.

„Gospođa Begović je mene i bivše vlasnike oštetila za 70.000 evra jer nije plaćala nikakvu stanarinu. Pa neka Mija dođe opet kampirati“, rekao je novi vlasnik Zoran Lazić.

Izvor: kurir.rs