Majka moga muža je mlada, ima samo 45 godina: Dok mi muku mučimo, moja svekrva cveta

Imam mladu svekrvu, Marinu. Ima samo 43 godine, rano se udala. Imala je samo 18 godina kada se rodio moj muž Rade, a godinu dana kasnije i njegov brat Adam.

Ona i moj svekar imali su dobar brak. Deca su odrastala u srećnoj porodici. Marina je odmah nakon srednje škole završila kurs za računovođu i počela je da radi u maloj firmi. Danas je ugledni računovođa u imućnoj kompaniji.

Kada je Radetu bilo 10 godina, njegov otac je doživeo saobraćajnu nezg*du. Marina je ostala sama sa dečacima. Naučila ih je da budu odgovorni, samostalni, da završe škole i da budu dobri ljudi.

Marina ih je poslala u inostranstvo na školovanje. Dobili su stipendije i ona nije morala da brine o njima. Bar ne finansijski. Tako smo se Rade i ja upoznali, a uskoro i venčali.

Oboje smo studenti na završnoj godini. Marina je odlučila da nam plati troškove svadbe i medeni mesec. Posle toga smo se sa njom čuli samo jednom mesečno, da razmenimo osnovne informacije.

Radetov mlađi brat živi sa majkom, ali Marina ga ne finansira. Ona često kaže: „Neću hraniti matorog konja.“

Mi smo nedavno dobili dete, ćerkicu. Svekrva je čestitala, donela poklon u vidu pelena, hemije za dete, odeće, kašica… Izljubila nas je sve odreda i nestala. Ona ima svoj život.

Ona vikendom ide na planinarenja, zimi skija, leti je na moru, vozi bicikl…

Kada joj tražimo da pričuva unuku ona kaže: „I ja sam svoje sama čuvala“. Kada je zamolimo da nam pozajmi novac za kiriju, kaže: „Snađite se sami, ni meni niko nije pomagao.“

Moji roditelji su penzioneri, jedva sastavljaju kraj s krajem. Od njih ne mogu da tražim novac, ali ni da pričuvaju dete jer su bolesni.

Dok mi muku mučimo, Marina cveta. Nedavno nam je rekla: „Da sam željna bebe, udala bih se i rodila sebi jednu.“

Naravno, ponekad nam daje poklone, ali to nije dovoljno. Nedavno sam imala jak grip i muž me danima negovao. Marina je došla i pričuvala unuku na par dana. Čim je videla da mi je bolje, mahnula nam je i rekla: „Sad nastavite sami!“

Izvor: stil.kurir.rs