Majka bi bila ponosna na nju: Ćerka Isidore Bjelice uradila ilustracije za nova izdanja knjiga (FOTO)

„Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da su izašla nova izdanja knjiga naše drage Isidore Bjelice. Mnoge od ovih knjiga nisu dugo bile u prodaji. Radujemo se“, piše na Instagram profilu koji nosi Isidorino ime.

Ovog puta izdvojeni su naslovi: „Srpkinja“, „Poslednji hrišćanin“, „Kraljice serbske“, „Santa Marija“, „Moj deda Luj Viton“ i „Tajni život Srpkinja“, a zanimljiv je podatak da je ilustracije za korice uradila Vila Evanđelina Pajkić, Isidorina ćerka, koja studira modni dizajn na „Metropoliten“ univerzitetu. Ćerkin umetnički talenat i Isidora je hvalila u svakoj prilici.

„Mi smo umetnička porodica, nekako sam i očekivala da se deca pronađu u tim okvirima“, govorila je nekada Isidora.

U jednom od poslednjih intervjua, Isidora je otkrila da li u svom stanu ima sve svoje naslove:

„Ne, jedva da imam tri ili četiri naslova od 79 koje sam objavila. Nemoguće je, jer uvek dođe neki vodoinstalater ili majstor koji na poklon traži knjigu za svoju ženu. Moja mama ima sve knjige, ali ni ona nema sva izdanja. Trebao bi joj mnogo veći stan“, govorila je uz svoj prepoznatljivi osmeh.

Na konstataciju, izgovorenu u šali, da deca ne čitaju njene knjige Vila je uzvratila:

„Nema potrebe da ih čitamo jer mi to živimo. Ipak, ako treba da izdvojim omiljeni naslov, neka to bude „Kupoholičarke“, otkrila je tada Vila.

Izvor: espreso.co.rs