Maja Gojkovič nova ministarka pravde? Predsednica Skupštine seli se u Nemanjinu 11 – male šanse da Nela Kuburović zadrži resor

Aktuelna predsednica Skupštine Maja Gojković najverovatnije se seli na drugu adresu – u Nemanjinu 11, i to na mesto ministarke pravde umesto Nele Kuburović, saznaje redakcija Kurir.

Naš izvor kaže da je ova rokada prilično izvesna, s obzirom na to da je Gojkovićeva profesionalno obavljala svoju poziciju šefice Skupštine u dva mandata, a uživa i veliki ugled i poverenje u SNS.

Čelno mesto u Ministarstvo pravde i sada je upražnjeno, s obzirom na to da je Nela Kuburović na porodiljskom odsustvu, a i minimalne su joj šanse da obnovi mandat.

– Gojkovićeva ima bogato iskustvo u političkoj karijeri, advokat je po profesiji i to ju je preporučilo za novu funkciju ministarke pravde. Ima parlamentarno iskustvo, odličan je poznavalac srpskog zakonodavstva i ona bi mogla da da značajan doprinos Vladi. Stranačko rukovodstvo SNS ima puno poverenje u nju – naveo je naš izvor.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“, kaže da ga ne bi iznenadilo imenovanje Gojkovićeve na mesto ministarke pravde, jer je ona na visokoj poziciji i ima ozbiljne šanse.

– Kalkulacije uvek postoje pred svake izbore, za Maju Gojković se pričalo da bi trebalo da bude na čelu ministarstva kulture ili ekologije, a evo sad i pravde. Ona je visoko pozicionirana i verujem da postoje ozbiljne šanse da bude na nekoj dobroj poziciji u novoj vladi. Koja će to pozicija biti, to je teško predvideti – naveo je Pejić i dodao da vrh SNS ima određena imena u opticaju, ali da još nisu donete konačne odluke.

Da Gojkovićeva ima velike šanse da posao u Skupštini zameni ministarskom foteljom, potvrđuju i prognoze kladionica. Prema njihovim predviđanjima, građani mogu da se opklade i da će Gojkovićeva zauzeti mesto ministarke jer je ponuđena kvota 1,10.

Pozvali smo Gojkovićevu za komentar, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Izvor: kurir.rs